Gasverbruik

Gasverbruik te hoog uitgevallen? Met een paar simpele stappen is dit te verlagen. Probeer eerst te achterhalen waarom uw verbruik te hoog is. Als gezin dat uit vier personen bestaat wordt er 1500 kubieke meter verbruikt. Het kan meer of minder zijn maar dit is het gemiddelde. Komt uw verbruik daarboven? Vraag u zelf dan eens af of u niet te lang doucht. 

Zet de thermostaat op 20 graden

Hoe langer u doucht en de rest van uw gezin hoe hoger de gasrekening oploopt. Als u daarop voorbereid bent en weet dat uw gedrag hoge kosten oplevert dan zult u vanzelf gaan besparen. Of u moet het geen probleem vinden om extra te betalen. Vergelijk uw gasverbruik eens met dat van een gezin met dezelfde grootte. Waar kunt u profijt behalen? En hoe doet u dat? Hoe makkelijk wordt er aan de thermostaat gedraaid? Wordt deze gewoon op 22 graden gezet en kijkt u er uren niet meer naar om? Stop daar dan mee!

Nog meer invloed uitoefenen op uw gasverbruik

Elke graad extra kost u namelijk €80 per jaar extra. Dus elke graad lager scheelt u €80. Weet in ieder geval dat u degene bent die de meeste invloed kan uitoefenen op het gasverbruik. Er valt op dat gebied voldoende te verbeteren. Hebben uw kinderen de cv op de slaapkamer aan staan? Dit kost u ook extra aan gas. Als de kinderen hun huiswerk moeten doen, laat ze dat dan aan de keukentafel doen. Dan houdt u overzicht en hoeft u de slaapkamers niet extra te verwarmen.

Isoleren helpt uw energierekening te verlagen

Dit geldt ook voor de badkamer, staat daar de cv ook aan? Van het douchen komt ook veel warmte af. En nadat de douchebeurt klaar is drogen we ons zelf af en verlaten we de badkamer. Dus om daar de cv aan te laten staan is ook niet nodig. Bekijk ook eens de isolatie in uw woning. Want als uw woning slecht geïsoleerd is dan stookt u ook extra. Kleine aanpassingen zoals tochtstrips en deurdrangers helpen al. Tochtstrips bij ramen en deuren zijn vrij goedkoop en de warmte zal niet meer verloren gaan. Een deurdranger zorgt ervoor dat de deur automatisch achter u sluit.

Elk jaar energie en gas vergelijken met het hoogste voordeel

Over het algemeen hebben alle woningen wel dubbel glas in het kozijn. De oudere woningen zijn meestal slecht geïsoleerd. Dus als u de muren kunt isoleren dan raden wij u aan dat vooral te doen. Het scheelt enorm in het gasverbruik. Leg elk jaar uw gasverbruik naast de reguliere tarieven. Kans is zeer groot dat u kunt besparen op uw gaskosten. Ook op uw energiekosten valt veel te besparen. Besparen op energie én gas brengt u een voordeel tot €450 per jaar.