Goedkoopste stroom

Wie heeft voor mij de goedkoopste stroom? Als u dat wilt weten is energie vergelijken verstandig. Stroom is goedkoper dan gas. We betalen dus nog redelijke tarieven voor stroom. We hebben in Nederland het geluk dat we zelf onze energieleverancier mogen kiezen. Doen we het goed dan kunnen we elk jaar met flink wat voordeel overstappen. Het gemiddelde voordeel dat met een overstap wordt behaald is zo’n €350 per jaar. Huiver niet als uw tarieven duurder zijn geworden een overstap is zo gedaan.

Uw exacte verbruik bepaalt wie de goedkoopste stroom heeft

U dient daarvoor wel met de juiste gegevens te komen. Dat wil zeggen het juiste verbruik, overstappen op basis van een schatting is niet zo slim. Dan is het risico dat u achteraf geld bij moet betalen. De goedkoopste stroom vindt u door naar de eerste energieleverancier te kijken. Als u een energievergelijking voor u heeft dan staat deze altijd op de eerste plek. Degene die plek twee en drie bezetten zijn meestal ook goedkoop. Het zal enkele tientjes op jaarbasis schelen.

Groene stroom en grijze stroom wat is goedkoper?

Vraag u ook af of u zoekt naar de goedkoopste groene stroom of gewoon stroom. Als u niet aangeeft dat u specifiek wilt zoeken op groene stroom dan krijgt u aanbiedingen met zowel groene als grijze stroom. Is dit geen probleem voor u dan kunt u een besluit nemen. Wilt u wel echt groene stroom dan dient u dit aan te klikken. Vaak scheelt het niet zoveel op uw voorschotbedrag. Dus kunt u net zo goed kiezen voor groene stroom. De goedkoopste stroom hangt af van wat een energieleverancier u wil bieden. En vaak zijn ze bereid tot hoge kortingen.

Korting op uw voorschotbedrag

Echt goedkope stroom vindt u als u kiest voor een korting waar geld wordt geboden. Uw voorschotbedrag gaat in dat geval omlaag. Of u krijgt aan het einde van het verbruiksjaar een bedrag retour. Lees dus altijd even de voorwaarden. Dan komt u ook niet voor verrassingen te staan. Overstappen energie is voor velen dé manier om geld over te houden. Dure energiekosten zijn menig huishouden een doorn in het oog. We willen zo min mogelijk betalen. Maar daarvoor moeten we ook minder verbruiken. Het nemen van maatregelen om het verbruik te verlagen begint thuis. Met minder lang douchen en minder stroom gebruiken. Op die manier verlaagt u de energiekosten.

Met overstappen energie verlaagt u daarbij ook uw kosten. De goedkoopste stroom uit een rij van aanbiedingen kiezen bijvoorbeeld. Wij leggen u tientallen aanbiedingen voor, u mag daaruit de goedkoopste stroomleverancier kiezen. Misschien maakt u gebruik van stadsverwarming in dat geval kunt u dus ook alleen stroom kiezen. Besparen op een warmteleverancier gaat dan niet op. Maar wel kunt u nog altijd een andere stroomleverancier nemen.