Goedkope energie

Met goedkope energie bedoelen we de goedkoopste energieleverancier. Want die biedt natuurlijk de goedkoopste energie. Vergelijk uw voorschotbedrag eens in een energievergelijking. Als u dacht dat u goedkoop zat dan kan de werkelijkheid wel anders zijn. We zien reclames op tv en horen ze op de radio. Energieleverancier A heeft een scherpe deal voor u. Dit kan zo zijn, maar zekerheid heeft u pas als u zelf bent begonnen met energie vergelijken. Alleen dan vindt u echt goedkope energie voor uw adres.

Waarom zoeken we goedkope energie?

Er kunnen verscheidene redenen opgenoemd worden waarom we goedkope energie zoeken. Onze jaarafrekening viel te hoog uit. Of uw energieleverancier heeft zijn tarieven verhoogd. Of u wilt gewoon een andere energieleverancier uitproberen. Het kan tevens zo zijn dat u overstappen wilt van grijze energie naar groene energie. En dat neemt u natuurlijk af bij de goedkoopste energieleverancier.

Waar vind ik dan de ideale energie aanbieding?

En dan begint het energie vergelijken pas echt. U heeft uw gegevens ingevuld en poef daar verschijnen enorm veel energie aanbiedingen. Laat dit op u inwerken, en onthoud altijd: de goedkoopste staat bovenaan. Het is niet zo dat u uit de hele vergelijking ook nog eens de goedkoopste moet gaan zoeken. Soms denken consumenten jeetje er staan wel erg veel aanbiedingen tussen. Maar dit is juist bedoeld om u te laten zien dat niet alleen één de goedkoopste hoeft te zijn.

Neem de tijd om te kiezen voor een nieuw energiecontract

U ziet dan wat er allemaal mogelijk is en uit welke energie aanbiedingen u mag kiezen. U leest het goed: mag kiezen, u moet niks. Als u er toch niet geheel klaar voor bent om over te stappen dan denkt u er nog even over na. Als uw energiecontract verlopen is dan kunt u elke maand gewoon opzeggen. Nou ja liever overstappen want we kunnen natuurlijk niet zonder energie en gas.

Hoelang geleden bent u overgestapt?

Bent u echt lang geleden overgestapt? Dan heeft u grote kans dat u echt honderden euro’s kunt besparen. Tussentijds veranderd er heel veel op de energiemarkt. En de tarieven wijzigen dan ook elk jaar. Soms worden ze duurder en soms goedkoper. Te duur maken doen de energieleveranciers niet. Want dat houdt nieuwe klanten juist weg. Daarom zien we ook welkomstkortingen. Energieleveranciers bieden dan gerust €250 welkomstkorting aan. En daarbij dus ook nog lagere tarieven.

Zoek elk jaar naar de voordeligste energie aanbiedingen

Overstappen energie is dus altijd een goed idee. Verlaag uw voorschotbedrag en ontvang een geldbedrag retour. Wilt u binnen afzienbare tijd weer kunnen overstappen? Kies dan voor een eenjarig contract. Dan is er elk jaar de mogelijkheid om te switchen van energieleverancier. Ga er dus niet zonder meer vanuit dat één keer overstappen voldoende is. Elk jaar valt er veel voordeel te behalen op de energiemarkt.