Milieuorganisatie Greenpeace bestaat al sinds de jaren 70. Zij zijn voornamelijk bekend met hun actievoering voor zeehonden. In 1962 werd de jacht op zeehonden verboden maar in Canada mocht de jacht gewoon plaatsvinden. Zeehonden werden op een gruwelijke manier gedood. Greenpeace kwam in actie tegen deze jacht. Ook walvissen werden opgejaagd. Zij komen in actie tegen allerlei onrecht. Waaronder ook tegen de kernproeven. Hun schepen varen in de wateren met de actievoerders aan boord.
Ook kritiek op Greenpeace
Greenpeace wordt ook bekritiseerd in verband met hun actievoeringen. Zo protesteerden zij tegen energieleverancier Eneco. Zij kwamen in opstand omdat er teveel CO2 werd uitgestoten door het energiebedrijf. En laten ze hun onvrede zien door middel van leuzen bijvoorbeeld. Tevens voeren zij actie tegen bedrijven die het milieu vervuilen. Ze noemen zich zelf dan ook groot voorstander voor een groene en eerlijke wereld.
Vertegenwoordigd in 55 landen
Zij zijn verspreid over 55 landen en voeren dagelijks actie. Dit kan niet zonder de hulp van de lokale bevolking. Zo strijden zij ook voor meer duurzame energie. Opdat de wereld uiteindelijk veilig en schoon kan zijn. Zo zitten ze vergaderingen bij waar er over het klimaatakkoord wordt gediscussieerd. Zij zien het liefst een grotere opkomst van zonne-energie en windenergie.
Greenpeace denkt mee
Zo worden de voorstellen voor het huidige klimaatakkoord nog te mager bevonden door de milieuorganisatie. De CO2 uitstoot zou minstens met 55% moeten zijn gereduceerd in 2030. Kritiek of niet, Greenpeace pleit voor een schoon milieu waarbij overheden en bedrijven meedenken. Omdat huishoudens uiteindelijk de dupe zijn van de klimaatafspraken komt Greenpeace ook voor hen op. De vraag vanuit hun en vele andere organisaties is hoe er verduurzaamd kan worden. En wie uiteindelijk de gepeperde rekening gaat betalen.