Groen gas

Gas dat gecompenseerd wordt schoon gas noemen we groen gas. Biogas kan zo bewerkt worden tot het dezelfde kwaliteit bezit als aardgas. Het is hiermee een hernieuwbare gassoort. Bewerkt aardgas is anders dan biogas. Want biogas wordt verkregen uit slib en afvalresten. Pas als dit biogas ook weer wordt opgewaardeerd dan spreken we van groen gas. Wist u dat dit gas gewoon kan worden toegevoegd aan ons gasnetwerk? En duurzaam gas wordt geleverd met een groencertificaat vanuit Vertogas.

Groen gas met CO2 compensatie

Zo weet u zeker dat u te maken heeft met echt groen gas. Er zijn agrarische bedrijven die duurzaam gas produceren en dit weer leveren aan een energieleverancier. Zo zijn er veel voertuigen die rijden op schoon gas, denk hierbij aan bussen en vrachtwagens. Toch is het aandeel in duurzaam gas nog heel klein het bedraagt maar 1 procent van de gasvoorziening. Is uw groene gas voorzien van een goldstandard certificaat? Dan weet u dat dit gas aan hele strengen eisen voldoet en dat er CO2 reductie heeft plaatsgevonden.

Zo bieden Vandebron, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent en Greenchoice CO2 gecompenseerd gas aan. Gaat uw voorkeur uit naar gas dat CO2 gecompenseerd is? Vink dan in onze energievergelijker de optie Gas CO2 gecompenseerd aan. Wij tonen u dan de beschikbare aanbiedingen.

Groen gas
8 (80%) 1 vote