Groen gas

Groen gas is echt groen wanneer het gemaakt wordt uit biomassa. Biogas kan zo bewerkt worden tot het dezelfde kwaliteit bezit als aardgas. Het is hiermee een hernieuwbare gassoort. Bewerkt aardgas is anders dan biogas. Want biogas wordt verkregen uit slib en afvalresten. Pas als dit biogas ook weer wordt opgewaardeerd dan spreken we van groen gas. Wist u dat dit gas gewoon kan worden toegevoegd aan ons gasnetwerk? En duurzaam gas wordt geleverd met een groencertificaat vanuit Vertogas.

Groen gas met CO2 compensatie

Zo weet u zeker dat u te maken heeft met echt groen gas. Er zijn agrarische bedrijven die duurzaam gas produceren en dit weer leveren aan een energieleverancier. Zo zijn er veel voertuigen die rijden op schoon gas, denk hierbij aan bussen en vrachtwagens. Toch is het aandeel in duurzaam gas nog heel klein, het bedraagt maar 1 procent van de gasvoorziening. Is uw groene gas voorzien van een goldstandard certificaat? Dan weet u dat dit gas aan hele strengen eisen voldoet en dat er CO2 reductie heeft plaatsgevonden.

Pilots met groen gas

Er zijn al allerlei pilots in werking gesteld om groen gas te testen. Het aandeel in groen gas is zelfs al gestegen met zo’n 10%. Desondanks is het nog lang voldoende om geheel Nederland van dit schone gas te voorzien. Miljoenen huishoudens zijn simpelweg nog afhankelijk van aardgas. Het is ook de meest gebruikte brandstof. Ons aardgas begint door de jaren heen wel op te raken. Alternatieven worden uitgewerkt om als vervanger te kunnen dienen. Waterstof is daar ook een voorbeeld van.

Nederland moet duurzaamheidsdoelstellingen behalen

Nederland zou in 2020 al zo’n 14% aan duurzame energie moeten gebruiken. We zien daarom ook een stijging van duurzame energie. Maar of dat voldoende is dat zet vraagtekens. Wel rijden steeds meer voertuigen op groen gas of een variant ervan. Denk daarbij aan CNG of LNG gas. Dit is de gewone variant van aardgas onder druk. Dan heb je ook nog bio CNG en Bio LNG. Dit zijn gassen van biologische oorsprong.

Welke energieleveranciers bieden groen gas?

Zo bieden Vandebron, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent en Greenchoice CO2 gecompenseerd gas aan. Gaat uw voorkeur uit naar gas dat CO2 gecompenseerd is? Vink dan in onze energievergelijker de optie Gas CO2 gecompenseerd aan. Wij tonen u dan de beschikbare aanbiedingen.