Groencertificaat

Een groencertificaat bij uw energie en gasproduct geeft aan dat deze producten duurzaam zijn. Uw energieleverancier koopt deze in. De reden daarvan is dat wij zelf niet voldoende duurzame energie in eigen land opwekken. Om te laten zien dat het groene energie of gas betreft krijgt u een certificaat erbij.

Groencertificaat als Garantie van Oorsprong

Op de energiemarkt heten ze ook wel garantie van oorsprong. Certiq is het uitvoerende orgaan die ze digitaal verstrekt. Daarmee wordt bewezen dat uw energie schoon is geproduceerd. Certificaten van Certiq gelden in Nederland als enig bewijs dat uw energie en gas ook echt duurzaam is opgewekt.

De duurzaamste energieleveranciers

Als u zoekt naar groene energie dan kan dat op de volgende manier: u vinkt duurzame energieleveranciers aan of alle groene stroom uit Nederland. In de regel vragen consumenten niet echt naar een dergelijk certificaat. Zij gaan ervan uit dat de energieleverancier dit zelf goed geregeld hebben. De consument heeft gekozen voor groene energie en dat is het dan eigenlijk.

Bezuinigen betekent CO2 reductie

Om zelf duurzaam bezig te zijn kunnen we dat op vele manieren doen. Minderen met energie en gas, want daarbij komt dan ook minder CO2 uitstoot bij kijken. En kiezen voor duurzaam opgewekte energie. De meeste handelingen zorgen voor een CO2 uitstoot. Als u in de auto rijdt of een vliegreis maakt. Daarbij wordt er CO2 verbruikt.

Hoe draagt u bij aan een schoner milieu?

Om echt een bijdrage te kunnen leveren kunt u dus carpoolen en de trein pakken om de uitstoot te verlagen. Maar niet iedereen wil met de trein op vakantie. Vaak vinden consumenten het dan ook een heel gedoe. Zij dragen bij door minder gas te verbruiken en minder energie. Uiteindelijk valt hun keuze dan op een groen product en dat is dat.