Groene energie

Groene energie is elektriciteit dat gemaakt wordt van schone natuurlijke bronnen. Elektriciteit wordt onderverdeeld in twee energiesoorten. Grijze energie en groene energie. Groen opgewekte energie heeft de voorkeur van de overheid. En het liefst zien zij dat alle consumenten overgaan op deze schone soort energie.

Stoppen met het vervuilen van het milieu

Het belang is ervan is duidelijk: Ons milieu wordt niet verder aangetast. Met de komst van grijze energie hebben we door de jaren heen het milieu vervuild. Kolen en gas zijn nodig om elektriciteit op te wekken. Maar bij dit verbrandingsproces komen broeikasgassen vrij. Dit resulteert bijvoorbeeld in smog en tast het milieu aan. Vele andere processen zoals de aantasting van de atmosfeer.  Alles wat we verbranden tast de kring rondom de aarde aan.

Groene energie is altijd beter

Groene energie komt voort uit zonne-energie, windenergie, waterkracht en biomassa. U zou denken: dit zijn bronnen die altijd voorradig zijn dus kan er massaal elektriciteit geproduceerd worden. In Nederland is dit helaas nog niet aan de orde. Wij produceren bij lange na nog niet genoeg om de miljoenen huishoudens te voorzien.

Duurzame energie wordt steeds goedkoper

Groene energie produceren kost namelijk ook geld. Een voorbeeld daarvan is zonnepanelen, de aanschaf ervan is vrij prijzig. Dus wat te denken van een heel zonnepark? Daarom heeft de overheid besloten een handje te helpen. Dit doen zij in de vorm van subsidies. Ondertussen wordt er hard achter de schermen gewerkt aan allerlei technieken. Zodat de productie van duurzame energie zoals het ook genoemd wordt goedkoper wordt.

Er zijn al bedrijven die het zonder een overheidssubsidie kunnen doen. En als de technieken steeds beter worden dan gaan de kosten ook omlaag. We moeten dus hard werken aan de klimaatverandering. Dat betekent dat de wereldwijde uitstoot echt omlaag moet. En door groene energie te gebruiken is dat al een stapje in de goede richting.

Kies ook voor groene opgewekte energie

Wij kunnen sinds de laatste tien jaar ook kiezen voor groene energie. Energiebedrijven bieden dan ook standaard groene energie aan. Zo kunnen wij kiezen voor hun product. Dit betreft meestal windenergie omdat daar meer van voorradig is.  Heeft u al gekozen voor duurzame energie? Dan bent u goed bezig. Besparen op uw energiekosten op een duurzame manier levert ook geld op.

Ook groen vergelijken?

Start daarom eens met groene energie vergelijken en bereken wat het u opleveren kan. U hoeft niet meer te kiezen voor grijze energie omdat dat goedkoper is. Ook groene energie kan goedkoper zijn.