Grootverbruiker Elektriciteit

Als grootverbruiker elektriciteit vergelijkt u zakelijk energie en gas. Omdat een grootverbruiker meer verbruikt dan een kleinverbruiker. Een grootverbruik wordt u als u gebruik maakt van een aansluiting die groter is dan 3 x 80 Ampère. Bedrijven die veel energie en gas verbruiken worden geschaard onder de grootverbruikers.

Als grootverbruiker elektriciteit heeft u een zwaardere aansluiting

Dus als de grootte van uw aansluiting boven het gemiddelde komt dan bent u dus ook een zakelijke klant. U zult dan worden afgerekend op uw werkelijke verbruik elke maand. Bij een kleinverbruiker gebeurd dit pas aan het einde van het jaar. De netbeheerder zal in dit geval deze kosten berekenen. Een zware aansluiting is dan nodig voor een grootverbruiker elektriciteit.

U kunt ook een kleinverbruiker met een bedrijf zijn

Nu is het niet zo dat elk bedrijf tot grootverbruiker bestempeld word. Het kan ook zo zijn dat u een klein bedrijf runt en qua energieverbruik past in het kleinverbruikers segment. Het andere verschil zijn de tarieven. Als grootverbruiker betaalt u meer voor energie en gas dan een kleinverbruiker dat doet.

Bespaar op uw zakelijke energiekosten

Er wordt dus puur naar het energie en gasverbruik gekeken en naar het type aansluiting dat u nodig heeft. Dan pas kunnen de netbeheerder en energieleverancier beoordelen of u in het grootverbruikers of kleinverbruikers segment valt. Als zakelijke klant met een hoog verbruik is het aan te raden om uw energiekosten te vergelijken. Want u betaalt immers ook meer, dat betekent aan de andere kant dat u ook meer kunt besparen.

Ga eens na in uw bedrijf waar u kunt besparen op de bedrijfskosten. Verlichting, elektriciteit en gasverbruik zijn punten waar u op kunt letten. Heeft uw bedrijf veel apparatuur staan? Hoelang draaien deze per dag? Probeer uw energieverbruik daarom ook in kaart te brengen. Want als zakelijke verbruiker valt er genoeg te bezuinigen en te besparen tot wel €1000 per jaar.