Grootverbruiker gas

In de energiemarkt worden verbruikers van gas beoordeeld naar de hoogte van het verbruik. Zo kennen we de kleinverbruikers gas en de grootverbruikers gas. De naam zegt het al: een verbruiker die een grote capaciteit gas afneemt. Zij hebben dan ook een gasmeter die een grotere doorlaatwaarde heeft. Deze gasmeter kan meer dan veertig kubieke meter gas per uur aan. 

Grootverbruiker gas verbruikt meer dan particulier

De grootverbruiker gas heeft dan ook bijvoorbeeld een g40 gasmeter. Onder de Gaswet worden deze consumenten gezien als een zakelijke afnemer van gas. Bedrijven en fabrieken nemen dan ook veel meer gas af dan een particuliere verbruiker. Uw netbeheerder weet altijd welke aansluitingen uw adres heeft.

Onderhandel over uw tarieven

Als zakelijke gasafnemer kunt u onderhandelen over de tarieven die u moet betalen. Tevens bent u ook vrij om uw energiekosten te vergelijken. Elke maand betaalt u dan ook voor het verbruik dat u die maand heeft verbruikt. Is het de ene maand hoger? Dan wordt dit u ook meteen in rekening gebracht. Als u een kleine gasafnemer zou zijn, dan hoeft u het extra verbruik pas na een jaar af te rekenen.

Gaskosten vergelijken als zakelijke klant?

Uw gaskosten vergelijken bij een andere energieleverancier? Vergelijk deze met de overige zakelijke gastarieven. U kunt in veel gevallen goedkoper uit zijn. U valt onder zakelijk MKB& ZZP als uw doorlaatwaarde tot aan 40 kubieke meter gas is. Daarboven bent u een grootzakelijke gas consument. En krijgt u ook een energiecontract volgens het netbeheerdersmodel. Energie vergelijken zakelijk kan uitmonden in heel veel voordeel.

Bespaar dus zoveel mogelijk op gas maar ook op energie. Als zakelijke klant moet u hogere kosten betalen maar daarentegen kunt u ook meer besparen. Waar de particuliere klant bespaart tot aan €450 per jaar daar bespaart u al gauw €1000 per jaar.