GWL

Wat wordt er bedoeld met GWL? GWL is de afkorting van Gas Water Licht. Het wordt niet vaak gebruikt maar de term slaat dus op uw energiekosten. We willen besparen op onze gas water licht kosten dus zoeken we naar goedkopere tarieven. Dit doen we het vaakst online op internet. OverstappenEnergie.nl biedt u de mogelijkheid om uw GWL te vergelijken.

GWL vergelijken?

Gas water licht daar kunnen we nu eenmaal niet zonder. Wilt u gas en licht aanbieders zoeken? Zorg dan dat u de juiste gegevens bij de hand neemt. Dat maakt het vergelijken een stuk gemakkelijker. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de situatie waarin u zich bevind. Want bent u niet zo zuinig met uw gwl dan dreigen de kosten ook hoger uit te vallen. Expliciet water vergelijken kan niet. Dit bedrag betaalt u elke drie maanden aan het toegewezen waterbedrijf. Deze verkeert in een monopolie positie net als de netbeheerder.

Drinkwater in Nederland prima te betalen

Drinkwater in Nederland is gelukkig niet zo duur. De gas en licht kosten daarentegen kunnen wel duur uitvallen. Vooral gas kan een dure grap zijn als u niet oplet. Probeer dus zoveel mogelijk de kranen dicht te draaien. En draai u thermostaat ook niet zo hoog. Want hoe hoger u uw thermostaat zet des te meer u gaat betalen voor gas. Ook kijkt de energieleverancier naar de grootte van uw huishouden. Want in uw eentje zult u vast niet zoveel verbruiken als met meerdere personen. De GWL kosten zijn daar dus ook van afhankelijk.

Vergelijk aan de hand van uw exacte verbruik

En als elk gezinslid meer verbruikt zal het verbruik logischerwijs ook hoger uitvallen. Pas daar dus goed mee op. Als u start met GWL vergelijken dan kunt u kiezen uit meer dan veertig aanbieders. Van die veertig aanbieders zijn er altijd een stuk of vijf de goedkoopste. Omdat de hoogtes van de kortingen flink van elkaar verschillen is opletten dan ook geboden. Wij hebben alvast de goedkoopste bovenaan gezet. En als u het precieze gas en licht verbruik invoert weet u direct waar u aan toe bent.

Ook een Gas water licht vergelijking starten? Met de juiste keuze kunt u in een paar minuten flink wat centen besparen. Uitgedrukt in euro’s loopt dat op tot honderden euro’s.