Heffingskorting

Elk huishouden krijgt een heffingskorting toegepast op zijn energiekosten. Dat betekent dat er over het basis verbruik een vermindering wordt toegepast van de energiebelasting. Deze korting is voor elk huishouden gelijk.

Elk huishouden heeft recht op de heffingskorting

Deze heffingskorting is gelijk omdat iedereen recht heeft op een bepaald verbruik. Het is de basisbehoefte waarover de belasting dus geen energiebelasting heft. Ook krijgt u andere kortingen maar dan zult u eerst moeten starten met energie vergelijken. U krijgt dan een korting bij het afsluiten van een nieuw energiecontract. Deze kan verrekend zijn met uw voorschotnota, of u krijgt de korting ineens op een later tijdstip.

Heffingskorting ongeveer €70 lager geworden

In 2018 heeft dus elk huishouden een toegepaste heffingskorting van €308,54 exclusief btw. Dat is tegenwoordig dus een paar tientjes lager. Want de voorgaande jaren lag dat bedrag iets hoger. Dat houdt dus in dat u dat verschil terug kunt halen door middel van bezuinigen. Want energiebelasting betaalt men over zijn verbruik. Dus als u minder energie en gas verbruikt wordt er ook minder energiebelasting betaald.

Naast de vermindering energiebelasting ook andere kortingen

Energiebedrijven geven ook korting op de tarieven voor energie en gas. Dat blijkt een geschikt middel om consumenten aan te trekken. Het voordeel van een lager tarief en een cashback korting zorgt voor meer overstappers. Door alle energie aanbiedingen goed door te nemen kunt u maximaal besparen.

Wat levert een energievergelijking op?

Hoeveel u precies kunt besparen is afhankelijk van uw huidige energiekosten. Als u uw eigen energiecontract doorpluist en de bijbehorende tarieven naast de tarieven in de vergelijker legt dan ziet u het verschil. Soms scheelt het een tientje per maand maar ook wel vijf tientjes per maand. Dat komt omdat niet iedereen elk jaar wisselt van energieproduct. Dat zouden ze dus juist wel moeten doen.