ISDE

Met de ISDE maakt u een stap naar een duurzamere omgeving. De investeringssubsidie duurzame energie is bedoeld om duurzame projecten te ondersteunen. Dit maakt het investeren financieel aantrekkelijker.

ISDE als stimulans voor meer duurzame energieopwekking

Omdat de regering begrijpt dat dergelijke kostbare investeringen niet voor iedereen mogelijk is is de ISDE ontstaan. De vraag naar meer energiebesparing komt ook steeds meer op. Met de ISDE kan men investeren in duurzame warmte. Dit zorgt dan voor veel minder CO2 uitstoot. Ook andere duurzame projecten zijn wenselijk.

Zonnepanelen en zonneboilers

Zo zijn er steeds meer energieproducenten bijgekomen. Consumenten die zelf energie opwekken met zonnepanelen. Een zonnepaneel eigenaar verlaagt zo zijn energiekosten. Ook dragen zij bij aan een schoner klimaat. De projecten waarvoor de subsidie verstrekt wordt zijn divers.

Duurzame warmte kan aardgas op den duur vervangen

Duurzame warmte is belangrijk voor ons toekomstig milieu. Het vervangen van gas heeft daarbij de voorkeur. Een warmtepomp en zonneboiler vervangen dan ook het gas gebruik. Tegenwoordig bestaan er ook pelletkachels die duurzaam kunnen verwarmen. RVO heeft een speciale lijst opgesteld waarin de apparaten staan die een investeringssubsidie kunnen krijgen.

Particulieren en bedrijven mogen een aanvraag doen. Elk jaar wordt er een budget vrijgemaakt voor de ISDE. Voor 2018 is er €100 miljoen vrijgemaakt.