Jaarafrekening

Een jaarafrekening bevat de historische verbruiksgegevens die de energieleverancier van u heeft. Op deze afrekening staat het verbruik van de afgelopen twaalf maanden vermeld. Als blijkt dat er teveel is verbruikt dan voor betaald is dan moet u bijbetalen. De jaarafrekening ontvangt u een jaar na uw overstapdatum. Blijft u klant dan ontvangt u deze altijd rond dezelfde tijd.

En daar verschijnt de jaarafrekening!

Velen zijn er getuige van geweest: teveel verbruikt dus ze moesten bijbetalen. In dat geval is zo’n afrekening nooit leuk. Maar het spoort u wel aan om meer te bezuinigen waar nodig. Dat betekent dus dat er niet meer klakkeloos met energie en gas wordt omgegaan. Want doet men dat wel dan moet er bijbetaald worden.

Energie en gas zijn tegenwoordig een kostbare luxe

Ondanks het feit dat energie en gas een eerste basisbehoefte zijn is het ook een luxe. En daar moeten wij voor betalen. Gas is bijvoorbeeld niet meer zo goedkoop als dat eerst het geval was. Daarom kunt u zich elke dag eraan herinneren dat u uw gasverbruik in de hand moet houden. De energierekening wordt anders erg duur. En dat hoeft helemaal niet. Bepaal voor uw gezin hoeveel gas jullie nodig denken te hebben. Stel regels op over de duur van de douchebeurt. Zo kunt u gas verbruik enkel in de ruimte waar jullie het meest verblijven. De rest van het huis van gas voorzien is overbodig.

Doe alles met mate rondom uw verbruik

Op die manier kunt u vervelende verrassingen van de jaarafrekening voorkomen. De kosten voor energie en gas zullen we moeten blijven betalen maar het liefst met mate. Als u teveel heeft verbruikt zal de jaarafrekening ook het nieuwe voorschotbedrag melden. U gaat in dat geval het komende jaar meer betalen. Daarom is het zo belangrijk dat u uw energiekosten in de hand blijft houden. Wat u ook kunt doen is na het verlopen van uw contract een nieuwe energieleverancier zoeken. En dat kunt al doen een paar weken voordat het contract afloopt.

Zoek dan naar goedkopere energiekosten en u verlaagt op die manier weer uw voorschotbedrag. Zorg dan wel dat u en uw gezinsleden de gewoontes aanpassen. Want anders heeft overstappen natuurlijk weinig zin. Zit u al klaar om opnieuw te beginnen met energie vergelijken? Bekijk hieronder dan alle energie aanbiedingen met hun kortingen.