Kilowattuur

Kilowattuur zien we voorbijkomen op onze energierekening. Dat komt omdat uw energieleverancier uw energieverbruik afrekent in kilowatt per uur. De afkorting staat er dan zoals 3000 kWh. Als u kijkt naar de energievergelijker dan ziet u het ook staan. In het vak van kWh vult u dan cijfers in zoals 3000. Met deze berekening komt dan de goedkoopste energieleverancier tevoorschijn. 

kWh ofwel kilowattuur zien we op onze energierekening staan

Traditioneel gebruiken energieleveranciers deze rekenterm al jaren voor het aanduiden van het verbruik. Het staat gelijk aan 3.6 megajoule, maar dan wordt de rekensom te ingewikkeld. Het kan ook zo bekeken worden, een elektrisch apparaat dat 1 kilowattuur vermogen heeft verbruikt dan 1 kilowattuur per uur. Wij betalen nu ongeveer 21 eurocent per verbruikte kWh per uur.

Uw energiekosten opnieuw uitrekenen

Als u dus uw verbruik in kWh invult in de vergelijker dan berekenen wij snel alle energiekosten van de energieleveranciers. Dat is eigenlijk het enigste dat u hoeft te doen om een goedkopere energierekening te vinden. Zodra u daar eenmaal mee bent gestart dan ziet u variatie in de tarieven. Niet elke energieleverancier vraagt 21 eurocent per kWh. En daar zit hem het voordeel.

Waar valt er te besparen?

OverstappenEnergie.nl laat u dus graag zien waar en hoeveel u kunt besparen. Het is heel eenvoudig en gratis. Dat is het bijkomende voordeel. Als u overtuigd bent van de besparing dan zal het overstappen snel volgen. Uw stroomverbruik is dus van belang bij het vergelijken. Wij geven u ook de kans om een schatting te maken. Maar stap liever niet over op basis van een geschat verbruik. Dat zou achteraf resulteren in een hoge jaarafrekening.