Kleinverbruiker gas

Als uw gasmeter niet meer dan veertig kubieke meter aardgas doorlaat dan bent u een kleinverbruiker gas. Eigenlijk vallen de particulieren met een standaard verbruik onder kleinverbruikers. Juridisch bekeken worden kleinverbruikers van energie en gas beter beschermd. Energieleveranciers dienen zich aan de Elektriciteitswet 1998 en de Gaswet te houden.

Kleinverbruiker gas betaalt kosten vooruit

Een grootverbruiker die dus meer energie en gas consumeert valt niet onder beide wetten. Hun verbruik wordt ook anders afgerekend dan dat van een kleinverbruiker. Als u een kleinverbruiker bent betaalt u uw energiekosten vooruit. Dus als blijkt dat u teveel heeft betaald achteraf dan krijgt u dit terug. Als blijkt dat er meer dan normaal is verbruikt dan betaalt u bij.

Bent u een kleinverbruiker?

Het gaat dus om de capaciteit van uw aansluiting en uw verbruik. Deze twee dingen bepalen of u wordt gezien als kleinverbruiker gas. Particulieren zijn dus eigenlijk kleinverbruikers. En voor deze groep consumenten valt er flink te besparen. Gemiddeld zitten gezinnen met vier personen op een gasverbruik van 1500 kubieke meter per jaar. De kosten voor gas liggen dan rond de €1200 jaarlijks.

Wilt u ook een paar honderd euro per jaar besparen?

Het kan een paar honderd euro schelen. Want niet iedere gas aanbieder biedt u dezelfde aanbieding. Kijk eens naar de verschillende jaarkosten in gas. Als uw energiecontract bijna afgelopen is dan loont het de moeite om gas te vergelijken.  Zoekt u goed en neemt u de tijd? Dan valt uw voordeel al hoger uit. Het voordeel kan oplopen tot €450 per jaar. Exacte bedragen zijn niet te noemen. Want iedereen heeft weer een ander verbruik en een ander tarief.

Gas vergelijken en de hoogste besparing pakken

Daarom kunt u beste beginnen met gas vergelijken. Dankzij het invullen van uw precieze verbruik kunt u uw exacte besparing berekenen. Dit hoeft niet heel lang te duren. Wij tonen u de aanbiedingen binnen een paar seconden. Overstappen duurt ook niet lang. Alleen wilt u wel fatsoenlijk de tijd nemen om alles uit te zoeken.