Klimaatverandering

Klimaatverandering houdt de gemoederen flink bezig. En dat is ook wel logisch als we zien hoezeer het klimaat veranderd. De belangrijkste oorzaak hiervan is ons verbruik. We stootten enorm veel broeikasgassen uit. Daarom worden de mensen op aarde gezien als grote verantwoordelijken hiervoor. De aarde warmt op, dit zien we aan extreme temperaturen. Zomers worden verzengend heet en winters zijn grillig. De straling van de zon warmt onze aarde steeds meer op. 

Klimaatverandering zorgt voor extreme weersomstandigheden

Dit komt omdat de broeikasgassen stijgen en deze warmte op aarde blijft. Het toenemen van de temperatuur is van grote invloed op de weersomstandigheden. Heel veel onderzoekers die het klimaat onderzochten wijzen de problemen met het klimaat toe aan de mensen op aarde. Er zijn enorm veel auto’s bijgekomen, we verbruiken energie en gas. Al deze factoren dragen bij aan het veranderen van het klimaat. Een vliegreis van een paar duizend kilometer stoot al enorm veel CO2 uit. Er zijn zoveel voorbeelden te noemen. En door de stijging van de temperaturen zullen oogsten ook slecht uitvallen. Want de aanhoudende warmte verpestte al menig oogst. De vruchtbaarheid van land gaat door de klimaatverandering achteruit.

We moeten stoppen met vervuilen en de aarde beschermen

De droogte in veel gebieden in de wereld zorgt ervoor dat mensen hun huizen moeten verlaten. Overstromingen komen steeds meer voor omdat de zeespiegel stijgt. Wij moeten dus minder consumeren en het klimaat niet verder vervuilen. De overheden wereldwijd werken al jaren aan deze problemen. Daarom zou grijze energie moeten verdwijnen. En het gebruik van aardgas moet ook vervangen worden voor een schone soort energie. Nu verwarmen wij onze huizen met aardgas. Maar er zijn al een aantal alternatieven bedacht om dit te vervangen.

Erger voorkomen?

De schade die al is ontstaan kunnen wij niet meer repareren maar we kunnen verdere schade wel voorkomen. Onze kinderen en kleinkinderen verdienen het om in een veilig klimaat te leven. Wij als mensen kunnen dus veel invloed uitoefenen op verdere schade. Zo zijn er al elektrische auto’s die opgeladen worden met groene stroom. De huidige auto’s die op diesel, benzine of gas rijden tasten het klimaat verder aan. Maar niet alleen het autorijden veroorzaakt klimaatverandering. Alle handelingen van de mens dragen daar aan bij. De ijskappen smelten waardoor wereldwijd het waterpeil zal toenemen.

Groene energie kiezen is het beste voor het klimaat nu en later

Als u specifiek kiest voor groene energie van eigen bodem dan bent u al een goede stap op weg. Groene energie veroorzaakt namelijk veel minder CO2 uitstoot. Grijze energie is niet meer van deze tijd. Wij bieden u de keuze in duurzame energieleveranciers. Wilt u ook bijdragen aan een schoner klimaat en erger voorkomen? Kies dan vandaag nog voor groene energie. Stap gratis over en bespaar ook daarmee tot €450 per jaar.