Kosten elektriciteit

Kosten elektriciteit opnieuw uitrekenen? Waarom doen we het eigenlijk en wat is het nut ervan? Het nut ervan is dat we geld overhouden. Want als we de kosten elektriciteit onder de loep leggen zien we vaak dat het goedkoper kan. En als het goedkoper kan dan stappen we gewoon over. Deze mogelijkheid biedt de vrije energiemarkt ons namelijk. We willen graag voordeel zien. En dat kunnen we behalen met vergelijken en berekenen. Het energiecontract loopt voor een bepaalde tijd, is deze tijd verstreken? Dan staat het ons vrij om naar een andere aanbieder te gaan.

Pak die kans om uw kosten elektriciteit te verlagen

En deze nieuwe aanbieder biedt ons de kans om het voorschotbedrag te verlagen. Vaak met enkele tientjes. Betalen we nu circa €150 per maand aan elektriciteit kosten en gaskosten? Dan kan het zo zijn dat het verlaagd wordt tot €130 per maand. Daar zullen we wel iets voor moeten doen. En dat is opnieuw onze kosten berekenen en desgewenst overstappen. Uw toestemming is daarvoor nodig. En die geeft u tijdens het overstap proces. De nieuwe aanbieder krijgt daarmee een seintje dat het proces in werking kan worden gezet.

Alleen een administratieve verandering

De huidige aanbieder wordt op de hoogte gebracht van uw aanstaande overstap. Beide aanbieders regelen onderling dat de energie en gaslevering wordt doorgezet. Het administratieve proces zal dan overgenomen worden door de nieuwe aanbieder. U zult er zelf niet zoveel van merken. Alleen dat u binnenkort aan de nieuwe aanbieder uw voorschotbedrag gaat betalen. Er zit wel een overbruggingsperiode tussen. Want het kan zijn dat u toch besluit de overstap niet door te zetten. U heeft veertien dagen de tijd de overstap ongedaan te maken.

Alleen overstappen met elektriciteit? Dan is het voordeel lager

Na het verstrijken van de veertien dagen zal de overstap een feit zijn. Op uw bankafschriften zult u dan zien dat u minder gaat betalen. Altijd fijn als we een paar tientjes extra overhouden per maand. Als u enkel met elektriciteit overstapt dan is uw voordeel lager. Dit kan voorkomen bij huishoudens die stadsverwarming afnemen. Zij kunnen helaas niet kiezen voor een gas product. Zij nemen namelijk geen gas af. In plaats daarvan betalen zij hun warmteleverancier een bedrag per maand.

Dit bedrag wordt dan wel weer conform de warmtewet vastgesteld. Deze prijzen komen overeen met wat een huishouden anders aan gas zou betalen. Laten we uitgaan van het scenario dat u zou kiezen voor beide producten. In dat geval kunt u dus minimaal €150 per jaar besparen. In veel gevallen is het bedrag hoger. Daarom is het raadzaam om uw werkelijke verbruik door te geven. Wij kunnen op basis van dat verbruik ook uw precieze voorschotbedrag uitrekenen.

Elektriciteit vergelijken voor het hoogste voordeel

Bent u toe aan een nieuwe uitdaging en een hoog voordeel? Start dan met elektriciteit vergelijken en vindt uit wat uw voordeel is. OverstappenEnergie.nl laat u alle welkomstkortingen en tarieven zien. Daaruit mag u een keuze maken, het staat u vrij om wel of niet over te stappen.