Laagtarief

Laagtarief betekent dat u minder betaalt voor stroom gedurende een aantal uren. Laagtarief werd vroeger meer gebruikt door de energieleverancier. Tegenwoordig heet het daltarief. Het is dus bedoeld om u te belonen als u tijdens een bepaald tijdstip stroom verbruikt. Vroeger deden ze dit vooral om overbelasting van het elektriciteitsnetwerk te voorkomen. Elektriciteitscentrales hadden vroeger vaker te maken met pieken en dalen in de productie. Nu is dat niet meer zo.

Laagtarief alleen met dubbel telwerk

Toch is er nog de keuze voor daltarief als huishoudens een energiemeter hebben met een dubbel telwerk. Dan betalen zij in de avonduren iets minder voor stroom dan overdag. Heeft u een energiemeter dat is voorzien van één telwerk? Dan kunt u niet kiezen voor het lage tarief. Eigenlijk maakt het ook niet uit, want er is niet veel verschil in de tarieven. En de meeste consumenten betalen liever een vast tarief voor hun stroom.

Besparen op stroomverbruik kan altijd de hele dag door en 365 dagen lang

Met daltarief kunnen huishoudens dus besparen op hun stroomverbruik. Maar dit kan ook bewerkstelligt worden door zelf zoveel mogelijk te bezuinigen. En dan met name op gas, uiteindelijk zijn dit de duurste kosten op uw energierekening. Met de komst van de slimme meter gaan huishoudens automatisch over op een dubbel telwerk. Dus dan zou u kunnen kiezen voor het laagtarief. Het laagtarief start 23:00 en eindigt 07:00.

Altijd lage tarieven betalen? Start met een energievergelijking

Altijd een laagtarief betalen? Bekijk dan alle tarieven van de energieleveranciers. Zo betaalt u nooit teveel. Kies gewoon de allergoedkoopste actie die komt met een fikse welkomstkorting. Daardoor kan uw besparing al snel oplopen tot €400 per jaar.