Meterstand

Aan de hand van uw meterstand ziet u hoeveel gas en energie er wordt verbruikt. Er is een meterstand voor gas en een meterstand voor energie. In uw meterkast bevinden zich daarom ook twee meters. Elk jaar geeft u deze meterstanden door mits u geen slimme meter heeft. Voor iedere keer dat u energie of gas gebruikt gaat de meterstand lopen. Zodra de energieleverancier vraagt om de meterstanden dan leest u die af van beide meters. U vult dit vervolgens in op een formulier via internet. Als er al een slimme meter is geplaatst dan hoeft u niets te doen, uw energieleverancier kan ze dan vanaf afstand aflezen.

Check de juiste meterstand

Als u aan het einde van het jaar de opgemaakte jaarafrekening ontvangt dan staan hier uw meterstanden op vermeldt. Onthoud deze goed want deze kunt u nodig hebben als u een nieuw energiecontract sluit. Bij een vergelijking op OverstappenEnergie.nl zullen we dan ook om deze gegevens vragen. Want op die manier kunnen wij de exacte kosten voor u berekenen. U mag uiteraard de schatting aanhouden, maar u kunt niet uitgaan van het berekende voorschotbedrag. Het is immers niet zeker, en als dan blijkt dat het verbruik achteraf niet klopt. Dus zou deze hoger zijn dan is aangegeven? Dan moet u bijbetalen, dat zou natuurlijk zonde zijn.

De goedkoopste energie en gas vinden?

Geef dus altijd de juiste gegevens door zodat wij een juiste berekening kunnen maken. Besluit u te beginnen met energie vergelijken, dan gaat er een wereld aan aanbiedingen voor u open. U kunt ze allemaal met elkaar vergelijken. Maar we zetten sowieso de goedkoopste voor u bovenaan. Dat scheelt extra uitzoekwerk. Tijdens het bekijken van die aanbiedingen zult u opmerken dat u toch zo’n €300 per jaar kunt besparen. U besluit dan of u bij uw huidige energieleverancier wilt blijven of niet. Besluit u over te stappen? Dan voert u de gevraagde gegevens in zodat de energieleverancier deze kan verwerken. Zo wordt naast het verbruik ook om uw bankrekeningnummer gevraagd. De energieleverancier zal dan binnen acht weken het voorschotbedrag incasseren.

Voorschotbedrag verlagen

Eigenlijk is het verstandig om elk jaar opnieuw de energie en gastarieven te vergelijken. Wanneer er zich dan wijzigingen voordoen dan merkt u deze eerder op. In het nieuws komen ook allerlei berichten voor over opkomende stijgingen. Zoals de gastarieven die steeds hoger worden. Vooral als het energiecontract bijna verloopt is het raadzaam om de tarieven te checken. Zo bent u dan binnen no time weer bij een andere goedkopere energieleverancier onder de pannen. Verlaag uw huidige voorschotbedrag en stap vandaag nog over.