Milieu Centraal

Op de website van Milieu Centraal kan elke consument of bedrijf terecht voor advies op het gebied van verduurzamen. Er worden allerlei tips omschreven om zo min mogelijk te verspillen en zoveel mogelijk te besparen. Milieu Centraal is dan ook een organisatie die voorlichting biedt. Zij zijn dus geen commercieel bedrijf. Hun adviezen komen voort uit onderzoek al dan niet wetenschappelijk.

Milieu Centraal voorziet partners van advies

Milieu Centraal werkt samen met verschillende partners, dat varieert. Zo werken ze samen met energieleveranciers maar ook met de consumentenbond, netbeheerders, Nibud en het voedingscentrum. Waarom de diversiteit? Omdat Milieu Centraal voorlichting geeft op meerdere gebieden. Zo kan men op het gebied van voedsel verduurzamen. Maar ook tips geven over besparen en daar komt het Nibud bij kijken maar ook de energierekening is belangrijk.

Energie besparen één van de speerpunten

Zo wordt het nut van een energieverbruiksmanager onderstreept. Want daarmee krijgt de consument instant inzicht in het verbruik. Zo kunnen zij later controle uitoefenen op hoe ze omgaan met energie en gas. Voordeel van de verbruiksmanager is om uiteindelijk te besparen. Lagere energiekosten zijn van belang voor milieu en uw portemonnee. Door minder energie en gas te gebruiken verlagen we de footprint van onze uitstoot.

Onderzoeken onder consumenten

Milieu Centraal bereikt de consumenten en bedrijven door online te communiceren. Dit heeft betrekking tot de belangrijkste milieu onderwerpen. Op het gebied van vervoer en voeding valt ook genoeg te verduurzamen. Ze doen gedegen onderzoek onder de consumenten en doen ook hun eigen onderzoek. Zo wordt het gedrag van de consument bekeken, met deze inzichten kan de organisatie inspelen op vervolg activiteiten. Deze zijn bedoeld om iedereen alert te houden om verspilling tegen te gaan op welk vlak dan ook.