Nachttarief

Van een nachttarief spreken we wanneer we een werkende dubbele meter in de meterkast hebben. U betaalt dan in de avonduren een goedkoper tarief voor uw stroom. Het nachttarief geldt vanaf 23:00 tot aan 07:00 en in de weekenden en feestdagen. Mocht u woonachtig zijn in Noord-Brabant of Limburg dan gaat het tarief al eerder in om 21:00. 

Nachttarief heet ook wel dubbel tarief

Energieleveranciers hanteren de term dubbel tarief. Als u in de avonduren vooral veel stroom gebruikt dan bent u iets goedkoper uit. Denk hierbij aan het doen van de was en het drogen ervan. Maar niet iedereen wil zo laat zijn was doen of is actief met zijn stroomverbruik. Er zijn dan ook voldoende voordelige enkeltarieven. Bij het maken van een vergelijking kunt u zoeken naar voordelige enkeltarieven. Zo hoeft u geen rekening te houden met gepaste tijden om dan stroom te verbruiken.

Check uw energiemeter

Als uw energiemeter twee telwerken heeft dan dan heeft u een dubbele meter. Ook kan het zijn dat u ooit of de vorige bewoner het dubbele telwerk uit heeft gezet. Dan maakt u gewoon gebruik van het reguliere tarief. Bekijk zelf welk tarief u het meeste aanspreekt. De verschillen tussen de tarieven zijn niet meer zo groot. En als u echt wilt besparen dan moet u zelf gewoon opletten hoeveel u verbruikt. Daar zit namelijk de clue, minder energie en gas verbruiken hangt toch echt van u zelf af.

Vroeger was nachttarief populairder

Vroeger werd het nachttarief gebruikt zodat energieleveranciers het netwerk niet hoefden te belasten. Overdag werd er meer stroom verbruikt dan in de avonduren. Het had te maken met vraag en aanbod. Dat is tegenwoordig wel anders. Energieleveranciers houden rekening met de behoefte van de consument en zijn daar op voorbereid. De goedkoopste tarieven uitzoeken? Start dan eens met energie vergelijken samen met OverstappenEnergie.nl en dan is de goedkoopste deal zo gevonden.