Natuur en Milieu

Natuur en Milieu is de naam van de stichting die zich inzet voor een schoner klimaat dat tevens duurzaam is. Zij denken en spreken mee met overige instanties die de milieuproblematiek proberen te bestrijden. Hun aanpak is divers, zij zetten zich in voor de wilde bij in de natuur. Dit beestje staat onder enorme druk en is eigenlijk een bedreigde diersoort. Zij zoeken naar een geschikte oplossing om de wilde bij een vrijer leven te bieden. Dit moet voorkomen dat zij uitsterven.

Natuur en Milieu zet zich op verschillende vlakken in

Maar daar houdt het niet op. Het probleem aardgas is ook een onderdeel van Natuur en Milieu. Zo maakt de stichting een overzicht zodat huishoudens van het aardgas kunnen afstappen. Het overzicht bevat alternatieven. Ze bieden daarnaast ook besparingstips op het gebied van aardgas. Andere thema’s bij Natuur en Milieu zijn voedsel, grondstoffen en mobiliteit. Op het gebied van mobiliteit spreken we van vervuilende vliegreizen. Consumenten kunnen op een andere manier reizen waarbij het milieu meer ontzien wordt.

Voedsel bereiding kan duurzamer

Het thema voedsel is bedoeld om consumenten aandachtiger met voedsel om te laten gaan. Zij laten zien dat de productie van voedsel erg belastend is voor het milieu. Daarom moet er meer landbouw komen die verduurzaamd is. Het stimuleren van duurzame producten is ook een peiler van de stichting. Lokale boeren die onbespoten groenten en fruit aanbieden worden onder de aandacht gebracht. Zo kunnen vleesvervangers ook heerlijk zijn. Zij laten de consument zien wat er verbeterd kan worden op voedsel gebied.

Ze bieden een heus kookboek in e-book vorm. Hierin staan heerlijke recepten zonder vlees in vermeld. Want elke dag dat men minder vlees eet is goed voor ons milieu. Ook is het verspillen van voedsel een belangrijk item. Het is zonde en het kan voorkomen worden.

Energie ook een belangrijk item voor Natuur en Milieu

Op het gebied van energie is de stichting ook actief. Schone energiebronnen hebben nu eenmaal de toekomst. En dat ziet de stichting dan ook graag. Er is veel potentie om de transitie naar duurzame energie te maken. Natuur en Milieu wil deze opties dan ook graag benutten. Wij als consumenten zouden massaal moeten kiezen voor schone energie. Alleen op die manier kunnen wij verdere vervuiling voorkomen.