Opslag Duurzame Energie

De Opslag Duurzame Energie valt onder de milieubelastingen. Elk huishouden betaalt deze opslag. In 2018 betalen voor de ODE zo’n €30 tot €35 per jaar. En is dat is voor een verbruik 3500 kWh en 1500 m3 gas. Dus als u meer verbruikt betaalt u dus ook meer. De overheid wil hiermee de overgang naar duurzame energie een stimulans geven. De milieubelasting wordt vervolgens weer in de pot van de SDE+ gedaan. Hiermee kunnen allerlei duurzame projecten gefinancierd worden.

Energiekosten beperken met bezuinigen en overstappen

Wij betalen allerlei heffingen over onze energierekening. Daar is de energiebelasting ook één van, en dit is naast de btw die ook afgedragen wordt. Onze energieleverancier int dit weer via onze voorschotnota. Het gebruiken van stroom en gas is dus best prijzig. Daarom is het in de hand houden van de energiekosten belangrijk. Controleer elk jaar uw energiekosten en stap desnoods over. We besparen juist met een energievergelijking door te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier.

Hoge leveringszekerheid met een prijskaartje

De leveringszekerheid in Nederland is hoog en betrouwbaar en daar betalen we dus ook voor. Er zijn genoeg landen waar de stroom dagelijks wegvalt. Hier in Nederland gebeurd dat sporadisch. En als de stroom wegvalt is dat nooit voor lang. Veel mensen denken dat besparen niet heel veel nut heeft. Ze stappen immers elk jaar over en besparen dan wel. Maar door actief bezig te blijven met uw energiekosten blijft u te hoge energierekeningen voor.

Bespaar thuis en op een nieuw energiecontract

U kunt dus op twee manieren besparen, thuis op uw verbruik en door middel van een energievergelijking. Daar is onze energiemarkt ook op gebaseerd: zoveel mogelijk energie vergelijken. De energieleveranciers mogen naar redelijkheid hun eigen tarieven vaststellen. En u kunt daar de vruchten van plukken. Dat kan alleen als u ook echt elk jaar vergelijkt en overstapt. Anders veranderd er niet zoveel en in het slechtste geval worden uw tarieven verhoogd. De oudere bevolking vind het niet altijd even makkelijk om over te stappen. Zij zijn er huiverig voor, of ze zijn niet handig met computers. Vraag in dat geval hulp van een naaste die wel handig met computers is.

Besparen op Opslag Duurzame Energie

Want het levert u echt geld op. En dat geld kan op zoveel andere manieren weer besteed worden. De Opslag Duurzame energie kan lager uitvallen als u dus minder verbruikt. Op die wijze kan er dus bespaard worden op deze milieubelasting. Neem altijd ruim de tijd om een overstap voor te bereiden. Het opstarten van een energievergelijking is niet moeilijk. Maak een keuze uit het aanbod, de goedkoopste energieleverancier staat al bovenaan. Dus dat klusje is al geklaard voor u. Maar het kan zo zijn dat u de energiekosten individueel per energieleverancier wilt bekijken. Prima en alleen maar verstandig.

Overdenk uw beslissing goed

Wat ook verstandig is is uw keuze voor de looptijd van een energiecontract. We laten u diverse energiekosten zien maar de looptijd kan verschillen. In de regel zijn energiecontracten met een korte looptijd het beste. Dat biedt de ruimte om na een jaar weer over te stappen. Gaat u toch voor een langere looptijd? Bereken dan toch even het verschil met de contracten met een korte looptijd. Weet ook dat u een overstapboete wacht als u eerder wilt overstappen binnen de contractsduur. Want u verbreekt dan uw afspraak binnen uw contract.