Opzegbrief Energieleverancier

In principe komt opzeggen van de energieleverancier alleen voor als u uw woning opzegt en bij een ander intrekt in verband met samenwonen. In dat geval heeft een opzegbrief Energieleverancier nodig. U stelt hiermee de energieleverancier op de hoogte dat u uw energiecontract opzegt. U kunt dit tevens ook doen per telefoon. Maar er zijn nog altijd consumenten die dit liever per post doen. En dat kan gewoon natuurlijk. Hieronder ziet u een voorbeeld die u kunt gebruiken.

[ Plaats ], [ Datum ]

Van: [ verbruiker ]

Aan: [ Naam Energiemaatschappij ]

Indien bekend: check jaarafrekening voor de gegevens

Geachte Heer en/of Mevrouw,

Hierbij zeg ik mijn( zakelijke ) contract met bovenstaande gegevens per eerst volgende mogelijkheid na dagtekening van deze brief op. Ik maak gebruik van de keuze om over te stappen naar een andere energiemaatschappij. De overeenkomst blijft gehandhaaft voor zover er andere diensten lopen dan de elektriciteitslevering.

Graag zie ik de bevestiging van deze opzegging tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Naam:

Naam bedrijf en of consument:

Als u de opzegbrief energieleverancier heeft verstuurd dan krijgt u binnen een aantal weken de bevestiging van uw energieleverancier. Gebeurt dit niet? Bel de energieleverancier en geef aan dat u een brief heeft verstuurd. Het beste kunt u de brief aangetekend versturen. Dan weet u dat ervoor getekend moet worden.