Overstappen Elektriciteit

Als overstappen elektriciteit een reden is om te besparen dan doet u daar goed aan. Vaak komen consumenten hiertoe als ze de nieuwe tarieven van hun energieleverancier ontvangen. De hoogte ervan staat ze dan niet aan. Dit komt omdat de looptijd van hun tarieven verlopen is. Na die tijd mag de energieleverancier ze verhogen. En u mag dan overstappen naar een ander elektriciteitsproduct. Uw energieleverancier zal trachten u over te halen om te blijven. Maar de magere besparing leidt meestal tot het overstappen.

Is overstappen elektriciteit iets voor u?

En omdat de tarieven verhoogd worden door de energieleverancier wil men toch weten wat een ander biedt. Met het maken van een prijsvergelijking ziet u welke leverancier de goedkoopste tarieven biedt. U mag dan overstappen met elektriciteit maar ook met gas. In dat geval valt uw besparing hoger uit. Er zijn consumenten die twee leveranciers kiezen. Zij vonden de aanbiedingen apart van elkaar goedkoper. Het betekent wel dat zij aan twee verschillende leveranciers hun voorschot betalen.

Waar vindt u voordeel?

Het kan ook dankzij de liberalisering en het hangt er vanaf wat de consument het liefst wil. Het overgrote deel brengt elektriciteit en gas onder bij één leverancier. Dit is makkelijker en hun voordeel is net zo groot. De verwachting van de energieprijzen en gasprijzen is wel dat ze gaan stijgen. Dus komen overstappers ook elk jaar in actie. Heeft u onlangs al eens de tarieven bekeken? Of bent u daar nog niet aan toegekomen? Probeer het vandaag eens en bekijk wat de verwachte tarieven zijn.

De welkomstkorting zal de doorslag geven

Zo weet u waar u aan toe bent als u overstapt. En dan pakt u ook nog eens een flinke welkomstkorting mee. Het klopt inderdaad dat we meer gaan betalen voor onze energiekosten. Maar dat houdt niet in dat u dan maar moet blijven bij uw energieleverancier. Zoek uit wat uw voordeel is als u overstapt. Is het niet voordeliger dan uw huidige situatie dan blijft u. Maar vaak scheelt het enkele tientjes per maand. En dat is op jaarbasis toch weer een paar honderd euro.

Wij verplichten u niets, u beslist. Maar als u toch nieuwsgierig bent hoeveel u kunt besparen? Start dan eens een prijsvergelijking. Niets doen zal u ook niets opleveren. Wie weet welke korting u kunt ontvangen. Dan zult u achteraf blij zijn dat u het toch heeft gedaan.