Overstappen Gas en Licht

Zou overstappen gas en licht echt zo voordelig zijn? Daar kunt u op één manier achterkomen en dat is opnieuw de prijzen vergelijken. Gas en licht zijn nu eenmaal nodig en we gebruiken het elke dag. Daar zijn kosten aan verbonden. Die dragen we elke maand af aan de energiemaatschappij. Nemen we de gasprijzen onder de loep dan zien we dat vooral deze duurder zijn. Een heffing hier en daar die verhoogd wordt en de leveringsprijs voor gas die duurder wordt. Voor elektriciteit en licht dus betalen we gelukkig iets minder. De energiebelasting op elektriciteit is namelijk een stuk lager dan op gas.

Overstappen Gas en Licht moet voordeel bieden

We moeten ons niet concentreren op de verhoogde gasprijzen maar op de totale kosten. Want ook al is gas duurder de kortingen die geboden worden verlagen het voorschotbedrag. En daar zult u achterkomen tijdens een energievergelijking. En dat is nu het leuke van gas en licht vergelijken. De sport is natuurlijk om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Het geeft een enorm fijn gevoel als het voorschotbedrag flink lager wordt.

Welke energiemaatschappij gaat uw gas en licht levering overnemen?

De energiemaatschappij in kwestie die gekozen wordt zal uw gas en licht levering overnemen. Eerst wordt er gekeken wanneer u contract vrij bent. Daarna zal de levering starten. Bekijk de geboden kortingen goed. De ene keer wordt de korting al verrekend en de andere keer krijgt u deze achteraf. U kiest uiteraard de aanbieding die u het meest aanspreekt. Daarom is het van belang om goed op te letten. Want soms kijkt de consument niet goed en dan blijkt dat ze het niet goed begrepen hebben. Dus voordat u klikt op overstappen en bevestigen check de voorwaarden goed.

Hoe wordt de korting verrekend?

Dus is de korting al verrekend met uw voorschotten? Of krijgt u de korting later? Op die manier voorkomt u teleurstelling achteraf. Zorg ook ervoor dat u het juiste verbruik op hebt gegeven. Een schatting maken is handig maar dan bent u niet zeker van het voorschotbedrag. Daarom kunt u het beste rustig de tijd nemen. Alle aanbiedingen doornemen zodat u tot een weloverwogen besluit kunt komen. Wat ook niet onbelangrijk is het checken van de looptijd.

Tijd om echt op aanvragen te klikken?

Als u dan alle punten heeft doorlopen dan kunt u op de knop aanvragen drukken. De nieuwe energiemaatschappij stuurt binnen enkele minuten een bevestigingsmail. Hierin staat het nieuwe energiecontract beschreven. En vanaf dat moment gaat ook uw annuleringsperiode in. U mag zich namelijk binnen veertien dagen bedenken.