Overstappen stroom

Overstappen Stroom levert besparing op. Hoe? Als u de juiste informatie doorgeeft aan ons dan maken wij een geschikte prijsopgave voor u. De energievergelijker vraagt een aantal feiten van u. Dat is in eerste instantie uw verbruik en uw postcode. Daarmee kunt u goedkope stroom aanbiedingen zoeken. Natuurlijk kunt u ook gas aanbiedingen zoeken als u een combi contract kiest. Mensen die aangesloten zijn op stadsverwarming zoeken vaak naar stroom aanbiedingen. Zij hebben immers geen gas in huis, dus dan is enkel overstappen op stroom mogelijk.

Hoog voordeel lokt nieuwe klanten

Maar er zijn ook genoeg huishoudens die kiezen voor twee aparte energieleveranciers. Hen maakt het niet uit of ze aan twee verschillende partijen moeten betalen. Als voor hun het voordeel hoger uitvalt door aparte leveranciers te kiezen dan kan dat gewoon. Het is wel makkelijker om uw gas en stroom bij één leverancier onder te brengen. De verschillen ontlopen elkaar niet zoveel. Maar u mag doen waar u zich goed bij voelt. Dat is het voordeel van een liberale markt.

Overstappen stroom en geld terug krijgen

Nieuwsgierig naar wat er verkrijgbaar is brengt huishoudens naar een energievergelijker. Zij willen weten hoeveel er bespaard kan worden. Vaak is dat best veel geld op jaarbasis. Per maand gaan ze dan ook iets minder betalen. Welke kortingen er zijn bijvoorbeeld. Wat bieden de energieleveranciers aan? Vaak is de korting dan al met het voorschot verrekend. Maar sommigen betalen de kortingen ook rechtstreeks aan u uit. Dit gebeurt aan het einde van uw contract jaar.

Vaste lasten elk jaar bekijken en vergelijken

Hedendaagse aanbiedingen zijn dus bedoeld om nieuwe klanten te trekken. Het hangt uiteraard af van de soort aanbieding. Een toekomstige klant wil gewoon minder betalen. We betalen al zoveel voor onze maandelijkse vaste lasten. Eenmaal per jaar gaan consumenten er dan ook echt voor zitten. Ze maken berekeningen die gebaseerd zijn op hun verbruik. Eigenlijk tweemaal per jaar wordt er tijd uitgetrokken voor een vergelijking. Want elk jaar mogen consumenten in de maanden november en december ook wisselen van zorgverzekeraar.

Wanneer loopt uw energiecontract af?

het wisselen van energieleverancier gebeurd wanneer het energiecontract bijna verloopt. Maar dat kan net zo goed in maart zijn. Vergelijken we niets en doen we verder ook niets? Dan zien we ook geen verandering in de vaste lasten. Daarom is vergelijken ook zo belangrijk. Met een vergelijking van de zorgverzekeringen kunnen we €200 per jaar besparen. En met het vergelijken van energiecontracten kunnen we ook gauw €250 of meer besparen.

Kom in actie en bespaar direct honderden euro’s per jaar

Hoeveel de besparing ook mag opleveren u zult daar toch iets voor moeten doen. Na het raadplegen van een energievergelijker of zorgvergelijker moet u ook daadwerkelijk overstappen. Want zonder overstap wordt er geen geld bespaard. Er mag ook rustig over nagedacht worden. U wilt ook niet gehaast overstappen. Gelukkig heeft u in geval van overstappen nog altijd 14 dagen de tijd om te annuleren. Wel zo handig. Het annuleren geldt vanaf het moment dat u overgestapt bent.