Prijzen elektriciteit

Onze prijzen elektriciteit vallen nog mee ten opzichte van de prijzen aardgas. Desondanks is het maken van een energievergelijking altijd raadzaam. Waarom de prijzen elektriciteit lager zijn dan de prijzen aardgas ligt aan de energiebelasting en de leveringsprijs. Deze is simpelweg lager. De energiebelasting op aardgas is verhoogd en de energiebelasting op elektriciteit verlaagd. Het gaat hier niet om een flink voordeel want ook andere heffingen zijn hoger geworden.

Prijzen elektriciteit opnieuw vergelijken

Heeft u de prijzen voor elektriciteit onlangs nog bekeken? Of wilt u dit doen na aanleiding van de steeds duurder wordende energienota? Dan moet u dat vooral gaan doen. Een blik op de prijzen voor elektriciteit en gas laat u zien wie de goedkoopste voor uw adres is. Daar heeft u een aantal gegevens voor nodig. Uw verbruik over het afgelopen jaar, en uw postcode. Hiermee kan een exacte berekening worden gemaakt van uw toekomstige energiekosten. U mag het uiteraard schatten als u de benodigde gegevens niet heeft. Maar stap niet op basis van die schatting over.

Stap nooit over op basis van een schatting

Log in op de website van uw energieleverancier en download uw jaarafrekening. Hierin staan de verbruiksgegevens vermeld. Soms denken consumenten dat overstappen op basis van een schatting wel kan en dat het niet veel scheelt. Het is beter om dit niet te doen, er hangt geen tijd aan overstappen. Het is niet zo dat de energie aanbieding na een dag verloopt. En ook al zou dat wel zo zijn, er komen altijd weer nieuwe energie aanbiedingen voor in de plaats. Het zou heel zuur zijn als u overstapt op basis van die schatting en ineens honderden euro’s moet bijbetalen.

Kies lekker voor een eenjarig energiecontract

Wij geven verbruiken aan gebaseerd op de hoeveelheid personen in een huishouden. Dat is het gemiddelde verbruik. Maar misschien zit u daar in werkelijkheid onder of juist boven. Daarom is het zo van belang om over te stappen met het juiste verbruik. Dat voorkomt nare verrassingen. De energiekosten zijn immers al hoog genoeg. In een energie vergelijk kunt u kiezen uit verschillende looptijden. En ondanks dat de energiekosten zo hoog zijn kies liever niet voor een lange looptijd. Dat is nergens voor nodig. Er is al veel onrust op de energiemarkt met al die stijgingen, maar dat betekent niet dat een lange looptijd de oplossing is.

Vergelijk alles en maak dan pas uw besluit

U zou enorm balen als de energiekosten wel weer verlaagd worden en u aan een lang energiecontract vastzit. Kijk goed naar geboden korting per energiecontract. En beslis wanneer u vind dat u zeker van uw zaak bent. Mocht u zich toch nog bedenken? U mag binnen veertien dagen na overstap annuleren. Kijk overal u hoeft niet persé op één website uw tarieven te vergelijken. Bekijkt u de tarieven via de website van uw energieleverancier zelf? Grote kans dat u dan duurder uit bent. Daarom is het vergelijken van de energiekosten van alle energieleveranciers aan te raden.