Stroom besparen

Wilt u stroom besparen maar weet u niet hoe u moet beginnen daarmee? We zullen u in dit artikel daar extra tips voor geven. Stroom besparen is eigenlijk heel simpel het vergt alleen wat inzet van uw kant. Stroom hebben we natuurlijk dagelijks nodig voor de meest uiteenlopende dingen. Uw elektrische tandenborstel, scheerapparaat gebruiken stroom. Maar dat is lang niet alles. Uw wasmachine en droger zijn voorbeelden ervan. Kortom alles waar een stekker aan zit neemt stroom.

Besparen met uw verlichting thuis

Uw verlichting thuis werkt ook op stroom. Daar kunt u besparen door te kiezen voor led-verlichting. Dit scheelt al veel op uw stroomverbruik. De goede oude gloeilamp wordt dan wel niet meer verkocht maar worden nog wel gebruikt. De eerste led lampen die werden verkocht straalden een koud licht uit. Daarom waren consumenten niet echt happig op het aanschaffen van de led lamp. Daarbij waren led lampen ook duur. Door de jaren heen zijn er vele varianten bij gekomen. En is qua zachtheid en verlichting niet meer te onderscheiden van de ouderwetse gloeilamp.

Weg met de gloeilamp

Daarbij verbruiken led lampen veel minder stroom. Op jaarbasis scheelt het u al gauw €40. Led lampen gaan ook nog eens een stuk langer mee. De branduren zijn goed voor 15.000 uur, en een gloeilamp zal zo’n 1000 uur branden. Dat betekent dat u meer geld uit zal geven op den duur. Heeft u spaarlampen in huis? Dat is al een stap in de goede richting, deze zijn ook een stuk zuiniger dan gloeilampen of halogeenlampen. De led verlichting is daarbij ook veel beter voor ons milieu.

Stroom besparen met uw grote apparaten

De apparaten die in ons huishouden het meest gebruikt worden nemen ook het meest aan stroom. Het zijn immers grote apparaten dus hebben ze ook meer stroom nodig. We praten hier over de wasmachine, droger en de vaatwasser. Alle drie super handige apparaten die ons het nodige werk uit handen nemen. Maar probeer daar dan wel op te besparen. Gebruik de wasdroger niet te pas en te onpas. Maar alleen als het echt nodig is, en als hij vol zit. Dit geldt ook voor uw wasmachine. Natuurlijk is het fijn om schone kleding te kunnen dragen. Maar uithangen werkt vaak ook prima.

Zo vies maken wij onze kleding namelijk niet. Na één dag dragen hoeft een trui of broek niet direct gewassen te worden. Hang deze lekker buiten aan de waslijn. Zo verfrist u uw was gratis. De was aan de waslijn hangen heeft sowieso voordeel. De wasdroger neemt namelijk veel stroom. Dus als de was opgehangen kan worden scheelt het stroom. Er zijn nog veel meer tips zoals:

  • Was standaard op 30 graden , het scheelt stroom
  • Gebruik het eco-programma deze neemt minder stroom
  • Schaf een A+++ apparaat aan deze zijn een stuk zuiniger

Wij wassen vaak op 60 graden onze was want daar wordt het zo lekker schoon van. Maar als kleding opgefrist moet worden en niet zo vuil is dan is 30 graden voldoende. Bij echt vervuilde was is 60 graden wel weer aan te raden.

Stekkers trekken

Denk er ook eens aan om uw stekkers te ontkoppelen van het stroomnet. Vaak laten we deze zitten zoals de lader. Lekker handig dan kunnen we de dag erna onze telefoon weer opladen. Maar er bestaat ook zoiets als sluipverbruik. Als een stekker blijft zitten dan neemt dit ongemerkt stroom, niet heel veel maar als u alle apparaten bij elkaar optelt. Op jaarbasis kost het u dan gauw €75 extra aan stroom. En dat is dus helemaal niet nodig toch?

Besparen op stroom door te kiezen voor de goedkoopste stroomleverancier

Besparen op stroom kan dus op meerdere manieren, waardoor de stroomkosten zullen dalen. Vergelijk ook eens stroom aanbiedingen van de vele energieleveranciers. Nederland kent meer dan veertig energieleveranciers dus het aanbod is groot. U zult vast en zeker een goedkopere stroom aanbieder vinden en dan kunt u overstappen. De gemiddelde overstap levert ons al snel tot €450 per jaar aan besparing op. Ook weer een verlaging van de stroomkosten dus.