Stroom vergelijken

Wist u wel dat niet iedereen aan stroom vergelijken doet? Er zijn zelfs consumenten die nog nooit zijn overgestapt. Dit betreft vaak de ouderen van onze samenleving. Zij vinden dit veelal teveel gedoe. Verder van de waarheid kunnen ze daarmee niet zitten. Want stroom vergelijken is juist heel eenvoudig. En de groep die nog nooit is overgestapt kan echt ontzettend veel besparen. Er zijn maar een tweetal dingen nodig. En dat is het verbruik en de postcode. Vul die in en de energievergelijker doet de rest.

Nooit geswitcht van energiecontract? Zonde van het geld dat u laat liggen

Onbekend maakt misschien onbemind, en dat kan natuurlijk. Maar bij stroom vergelijken hoeft dit niet zo te zijn. Het is begrijpelijk dat blijven zitten bij de energieleverancier makkelijker is. Maar daarmee ontzegt u zichzelf zoveel geld. Dat geld heeft u al jaren laten liggen. De energieleverancier is uiteraard blij met een klant die trouw blijft en trouw blijft betalen. U zult hier niet voor beloond worden. Daarom moet u zich zelf belonen met een flinke welkomstkorting. En deze liggen voor het oprapen.

Talloze stroom aanbiedingen maar dan moet u wel starten met stroom vergelijken

Als u een energievergelijking start krijgt u binnen een seconde een overzicht te zien. In dat overzicht staan wel meer dan tien aanbiedingen omschreven. Daarbij zetten we de goedkoopste stroom deal bovenaan. Lees ze goed door en bekijk wat de aanbieding precies inhoudt. Dat kan een korting op het voorschotbedrag zijn. Maar de korting kan ook wel later aan u worden uitbetaald. Er zijn ook stroom aanbiedingen met cadeaus verkrijgbaar. Er zijn namelijk ook gegadigden die graag een gratis Playstation of ander cadeau wensen. Zij hoeven dan niet zo nodig een korting op het voorschotbedrag.

Alles eruit halen? Kies een welkomstkorting en geen cadeau

Degene die echt minder wil betalen zal moeten kiezen voor een energiecontract zonder opsmuk. Dat wil zeggen zonder gratis cadeau. Want met een cadeau kan het zo zijn dat u meer moet gaan betalen. Als u toch geïnteresseerd raakt na het bekijken van de stroom deals dan kunt u overstappen. Daarbij zetten we even kanttekening: Als de einddatum van uw energiecontract al bijna zover is. Moet u nog een aantal maanden uitzitten bij de huidige leverancier? Dan is wachten het advies. Een energieleverancier mag u namelijk een opzegvergoeding vragen. En die gaat in als het energiecontract nog langer dan een half jaar loopt. Dan moet u denken aan een opzegvergoeding van €50 per product. Dat is al €100.

Check altijd even de einddatum op uw energiecontract

Bent u degene die al jaren hetzelfde contract heeft en nooit wijzigingen heeft aangebracht? Dan kunt u per maand opzeggen. Een energiecontract loopt feitelijk een jaar, twee jaar, drie of vijf jaar. Check dit eerst even. Want de maximale opzegvergoeding is €125 per product dus €250. Als u nog maar een week of 8 hoeft? Dan kunt u gerust al opnieuw beginnen met stroom vergelijken. Leuk om te weten: Een gemiddelde overstap levert tot €700 op. En dat is bij degene die niet eerder durfde over te stappen. Al eens eerder overgestapt? Dan nog loopt de korting wel op tot €450 per jaar.