Stroomdip

Ziet u thuis of buiten de verlichting knipperen of heel even uitvallen? Dan kan het zijn dat u te maken heeft met een stroomdip. Uw elektriciteitslevering wordt dan heel kort onderbroken. Voor ons als consument hoeft het niet problematisch te zijn. Maar een groot bedrijf met computers kan er wel last van hebben. Zo was er in 2018 op Schiphol ook een stroomdip gaande. En vele reizigers misten daardoor hun vlucht. Omdat computers op Schiphol daardoor niet werkten konden ook reizigers niet inchecken voor hun vlucht. Zoals u dus begrijpt kan dit ingrijpende consequenties hebben.

Stroomdip komt voort uit een stroomstoring

Schiphol had dus te maken met een stroomstoring en dat is op zijn zachtst gezegd vervelend. Krijgt u er zelf mee te maken? Dan is de stroomdip van korte tijd en hoeft u verder niets te doen. De netbeheerder zal dan alles in het werk stellen de storing te achterhalen. Wij merken meestal enkele seconden een stroomdip. Het gaat dan vaak om storing van technische aard. Maar ook extreem weer kan de veroorzaker zijn. Het kan eng lijken maar u hoeft niet bang te zijn.

Bent u de enige die er last van heeft? Check het internet

Ga eens op internet kijken of andere consumenten de stroomdip ook ervaren. Dit wordt vaak aangegeven op de website van Allestoringen.nl. Als u het ervaart dan anderen ook en die maken er vaak melding van, dit kunt u dus ook doen. Zo brengt u anderen ervan op de hoogte. Wij zullen een dergelijke stroomdip niet vaak meemaken laten we zeggen eenmaal per jaar. Toch kan een simpele stroomdip ook voor huishoudens vervelend uitpakken. Als dat gebeurd dan zult u merken dat u een tijdje zonder stroom komt te zitten.

Vergoeding bij stroomstoring

Blijf in dat geval rustig want de netbeheerder zal alles in het werk stellen om dit zo spoedig mogelijk te verhelpen. Heeft de stroomstoring langer geduurd dan vier uren? Dan zult u automatisch gecompenseerd worden. U hoeft daar dus zelf niet achteraan te gaan. De betaling zal dan binnen zes weken aan u overgemaakt worden. Dat is wanneer uw storing van 4 tot 8 uren heeft geduurd. Dit levert een vergoeding op van €35. Er wordt gerekend met blokken van vier uur. Elke vier uur is een vergoeding van €20.