Stroomkosten

De hoogte van uw stroomkosten bepalen? De hoogte van uw stroomkosten zijn terug te vinden op uw voorschotnota. Maar u kunt de hoogte ervan ook bepalen met een nieuw energievergelijk. Zo doorzoekt u alle stroom aanbiedingen die er nu verkrijgbaar zijn. We kunnen namelijk nooit met zekerheid zeggen dat we nu echt de goedkoopste stroomkosten hebben. Als u een jaar terug of langer bent gewisseld van energieleverancier dan vooral is vergelijken belangrijk.

Elk jaar andere stroom aanbiedingen

Om de zoveel maanden veranderen energieleveranciers hun aanbod. Er zijn enorm aanbiedingen verkrijgbaar. Met en zonder cadeau en de welkomstkortingen in geld. Dit kan uiteenlopen. Een welkomstkorting van €250 is natuurlijk mooi meegenomen. Maar we kijken daarnaast gewoon naar het jaarbedrag. Die bepaalt of de stroomkosten echt goedkoop zijn. De kosten aan de energieleverancier dragen we elke maand weer af. En soms zijn deze kosten echt hoog.

Stroomkosten worden duurder en komen bij de burgers terecht

Vooral omdat de energiebelasting alsmaar verhoogd wordt. De overheid heeft extra geld nodig om de CO2 uitstoot te verlagen. En het vervelende is dat de burger daar het hardst door getroffen wordt. Natuurlijk veroorzaken we allemaal vervuiling door stroom en gas te verbruiken. Maar de grote bedrijven stoten veel meer CO2 uit dan een huishouden dat doet. Daarom zou de verhoging van allerlei kosten niet teveel op de schouders van de burger terecht moeten komen.

Besparen is hét antwoord

Besparen is dan het beste wat u kunt doen. U heeft er namelijk zelf de hand in hoe u thuis met stroom omgaat. Stroom wordt natuurlijk voor veel producten gebruikt. In de ochtend begint dat al met de waterkoker en het koffiezetapparaat. De wasmachine zetten we dagelijks aan net als de wasdroger en de vaatwasser. Leer u zelf eerst maar eens aan om na gebruik de stekker eruit te trekken. Dan zult u zien dat na een jaar dit toch wel wat geld op heeft geleverd. Denk aan een bedrag van €80 per jaar.

Minder stroom is ook minder betalen

En hoe vaker u stroom gebruikt des te meer we ervoor betalen. Dus zet alsjeblieft niet steeds de wasmachine aan voor korte en kleine wasjes. Dit is helemaal niet nodig. Wacht echt tot uw wasmand helemaal vol is. De wasmachine is namelijk een groot apparaat en die heeft dus meer stroom nodig dan bijvoorbeeld een waterkoker. Als u netjes wacht tot de wastrommel compleet vol is dan hoeft u minder vaak te wassen. Dit is ook het geval bij de wasdroger en de vaatwasser. Kunt u de vaat afwisselend met de hand afwassen in een teiltje? Alleen maar beter het scheelt enorm in uw stroomverbruik.

Stroomkosten vergelijken en overstappen

Maak er een gewoonte van om elk jaar te starten met stroom vergelijken en desgewenst over te stappen. Dit kan u elk jaar weer zo’n €250 opleveren. Als u de besparing thuis daarbij optelt dan loopt het bedrag dat bespaard wordt in de honderden euro’s.