Stroomleverancier

Al jaren bij dezelfde stroomleverancier? Wordt het dan niet eens tijd om andere stroomleveranciers te vergelijken? Er is in de afgelopen tijd ontzettend veel veranderd. En de energie aanbiedingen blijven ook veranderen. En dat is maar goed ook. Daarom is het wel handig om uw stroom en gas weer eens te vergelijken. Zeker weten dat u een aantal goedkopere aanbiedingen zult tegenkomen. Het prijsverschil kan honderden euro’s zijn met wat u nu betaalt. En die honderden euro’s kunt u in uw zak steken.

Nooit eerder gewisseld van stroomleverancier?

Wij weten niet wat de reden ervan is dat u niet eerder bent gewisseld van energieleverancier. Maar de aanbiedingen kunnen u niet ontgaan zijn toch? Op tv, de radio en op internet adverteren energieleveranciers met hun producten. Een korting of cadeau hier en daar wordt geboden. De goedkoopste stroom en gas is dus binnen handbereik. Alleen moet u daarvoor wel in actie komen.

Veel stroomleveranciers dus ook veel verschillende tarieven

Een stroomleverancier levert dus stroom en gas, maar niet altijd tegen dezelfde lage tarieven. Daarom vergelijken mensen ook meerdere stroomleveranciers met elkaar. Zij worden geprikkeld omdat er uit zoveel voordeel te kiezen valt. Energie en gas worden dagelijks gebruikt en elke maand betalen we ervoor. Wij betalen namelijk vooraf onze energiekosten. Als dan blijkt na een jaar dat er meer is verbruikt dan betalen we bij. Is er minder verbruikt dan komt er geld terug.

Een nieuw energiecontract afsluiten hoe moeilijk is het

Een energiecontract afsluiten is een karwei waar niet veel voor nodig is. Tijdens uw zoektocht naar de goedkoopste stroomleverancier is er vast wel eentje opgevallen. Deze stroomleverancier biedt dan bijvoorbeeld de voordeligste tarieven en duurzame stroom. Het hangt er maar net vanaf waar een consument naar zoekt. De goedkoopste maar ook de duurzaamste kan een reden zijn. De meeste aanbiedingen omvatten ook groene stroom. Maar de herkomst kan uiteenlopen. Het kan groene stroom zijn uit het buitenland of opgewekt in Nederland.

Wat wilt u precies?

Ook daar kan de consument in mening verschillen. De ene wil gewoon groene stroom ongeacht de herkomst, en de ander wil persé groene stroom uit Nederland. Daar is in de energievergelijker al rekening mee gehouden. Een paar simpele vinkjes invullen helpt uw zoektocht al. Het verbruik invullen is het belangrijkst, want daardoor krijgt u een exact bedrag. Zonder het verbruik ook wel maar dan loopt u risico achteraf bij te moeten betalen. Een nieuw energiecontact afsluiten hoeft dus niet moeilijk te zijn.

De 1e stroomleverancier uit het rijtje

Gaat u voor makkelijk? Dan kiest u simpelweg de stroomleverancier die bovenaan staat. Druk op aanvragen vul de gewenste gegevens in en uw overstap is geregeld. Toch nemen we graag de tijd om de energie aanbiedingen door te spitten. Wat krijg ik bij stroomleverancier A en B? Een forse welkomstpremie is mooi meegenomen. U mag rekening houden met cashback kortingen tot €450 per jaar. Dit is voor de frequente overstapper. Degene die weinig tot nooit overstapt mag rekening houden met €700 besparing per jaar.