Stroomprijzen 2019

Wat betaalt u voor de stroomprijzen 2019? In ieder geval iets minder want de energiebelasting erop is verlaagd. Dit kunnen we helaas niet zeggen van de energiebelasting op gas. Maar goed als u dus opnieuw de stroomprijzen wilt vergelijken dan bent u in ieder geval goedkoper uit. In 2019 betaalt u ongeveer 21 cent per kilowattuur voor stroom. Voor gas is dat zelfs 75 cent per kubieke meter. Geen berichten dus waar u vrolijk van wordt.

Stroomprijzen 2019 goedkoper

Misschien denkt u ook: maar de stroomprijzen zijn goedkoper dus dat scheelt. Dat is waar, maar probeer niet alleen op gas te besparen. Door effectiever met stroom én gas om te gaan kunt u uw totale verbruik verlagen. Dat houdt in dat u structureel minder gaat betalen. Het jammerlijke is dat men vaak pas gaat bezuinigen als ze meer moeten betalen. Bezuinigen zou u altijd moeten doen. In de eerste plaats om uw energiekosten te verlagen. Maar in de tweede plaats ook omdat het het milieu ten goede komt.

Bezuinig elke dag op stroom én gas!

Alles in huis wat stroom kost daar kunt u flink op bezuinigen. Woont u met meerdere personen? Uw gezin, partner of huisgenoot? Spreek met elkaar af dat jullie voortaan na elk gebruik stekkers loshalen. Dus klaar met het laden van de elektrische tandenborstel of tondeuse? Hup de stekkers eruit. Dit geldt vooral voor de grote apparaten zoals de wasmachine en droger. Hiermee voorkomt u onnodig stroomverbruik. U moet namelijk weten dat als zich in de stopcontacten nog stekkers bevinden dat zij ongemerkt stroom nemen. De stekkers zijn immers verbonden met het stroomnet.

Bezuinigen en maximaal besparen door over te stappen

Op die manier wordt er al snel enkele tientjes bespaard. De stroomprijzen zullen niet bij iedere energieleverancier gelijk zijn. De ene vraagt nu eenmaal wat meer dan de andere. Met een slimme aanpak kunt u de goedkoopste stroomleverancier vinden. Geef uw verbruik en postcode in, u drukt hiervoor op ” ik weet mijn energieverbruik”. Daar kunt u het exacte verbruik opgeven. Daarmee wordt een precieze energievergelijking gemaakt. De goedkoopste staat uiteraard bovenaan. Bent u van het makkelijke? Dan kiest u gewoon degene die bovenaan staat. Wilt u toch nog even verder rondkijken? Dan kunt u verschillende opties aanvinken.

Welke zoektocht wilt u starten?

Alleen groene stroom van eigen bodem zoeken is zo’n zoekoptie. Dan krijgt u enkel groene stroom dat opgewekt wordt in Nederland. Wilt u alleen maar windstroom? Ook daar kan op gezocht worden. U kunt uw zoektocht dus personaliseren. Als u daarmee klaar bent dan kunt u desgewenst overstappen. Check ook altijd even goed wat de betreffende aanbieding echt inhoudt. Krijgt u korting op uw voorschot of een bedrag achteraf? Altijd wel zo fijn om te weten en om verrassingen te voorkomen.

Begint u vandaag met stroomprijzen vergelijken?

De goedkoopste stroomprijzen 2019 verzamelt OverstappenEnergie.nl voor u. De rest wordt voor u geregeld. U geeft alleen de gevraagde gegevens door en uw overstap kan binnen enkele minuten geregeld worden. Houd in gedachten dat u binnen veertien dagen na overstap nog mag annuleren. Houd dan de datum aan waarop u bent overgestapt.