Eneco

Eneco is een Nederlandse energieleverancier die is opgericht op 1 januari in 1995. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich momenteel in Rotterdam.

In de voorgaande jaren had Eneco een belang in kabelactiviteiten, maar die hebben zij verkocht aan het bedrijf UPC. Vervolgens heeft Eneco zijn naam gewijzigd naar Eneco Energie. Bij Eneco Energie hebben de twee begrippen communicatie en energie altijd centraal gestaan.

Vijf jaar later, namelijk in 2000, was er sprake van een fusie met zes andere energiebedrijven uit de regio. Sindsdien draait het bij deze energieleverancier enkel om het opwekken en leveren van duurzame energie om zo bewust mogelijk om te gaan met het milieu.
In 2005 heeft Centrica het bedrijf Oxxio overgenomen. Door dit fenomeen heeft Eneco aanzienlijk veel klanten erbij gekregen. De klantenkring is gegroeid tot wel 2,1 miljoen.

Eneco staat ook wel bekend als de energieleverancier die door Greenpeace is uitgeroepen tot het bedrijf met het meest duurzame beleid. Greenpeace is ter verduidelijking een internationale milieuorganisatie waarbij het verminderen van grootschalige milieuproblemen centraal staat.

Wilt u meer weten over de tarieven van Eneco en eventueel overstappen? Start hier eerst met het energie vergelijken door op ‘’vergelijk energie’’ te klikken. Vervolgens krijgt u een overzicht met tarieven van meerdere energieleveranciers. Overstappen? Ook dat kan hier snel en gemakkelijk!

Meer informatie over Eneco? Hieronder zijn overzichtelijk de contactgegevens waarneembaar:
Adres: Marten Meesweg 5
3068 AV Rotterdam
Telefoonnummer: 0900 0201 (0,10 per min.)
Website: www.eneco.nl

2.2/10 - (8 stemmen)

Plaats een reactie