Eon

Eon AG is een Duitse energieleverancier die is opgericht in 2000. Eon AG is ontstaan uit een fusie tussen het Duitse VEBA en VIAG.
De landen waar Eon actief is, zijn Nederland, Duitsland, Engeland, Italië, Scandinavië en Spanje.
Sinds het jaar dat Eon is opgericht, is het ook al actief in Nederland. Dit komt door de overname van het Nederlandse bedrijf EZH Elektriciteitsbedrijf Zuid-Holland.
De naam is tevens ook gewijzigd naar Eon Benelux. Hier zijn circa 900 medewerkers van de 80.000 werkzaam. Het hoofdkantoor hiervan bevindt zich in Eindhoven.
Dit was nog niet alles, want in 2005 nam Eon AG de bedrijven NRE Energie en Q-Energy over. Het marktaandeel is hier aanzienlijk mee vergroot!

Heeft Eon AG enkel gascentrales in Nederland of meer? Eon AG heeft momenteel zes gascentrales in Delft, twee in Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Leiden en Den Haag.
Daarnaast heeft Eon AG ook nog een kolencentrale aan de Maasvlakte.

Wat heeft Eon AG verder te bieden? Sinds het jaar 2012 is Eon AG overgestapt naar het leveren van groene stroom aan de consument. Dit heeft enkel voordelen. De klant wordt namelijk niet belast met meerdere kosten en tegelijkertijd wordt er duurzaam en dus milieubewust gewerkt.

Eon AG tarieven vergelijken met die van andere energieleveranciers? Dat kan! U hoeft enkel uw gegevens in te toetsen en met een druk op de berekenknop ziet u of Eon AG aansluit bij uw wensen!

Meer informatie over Eon AG? Bekijk dan de contactgegevens die hieronder waarneembaar zijn:
Adres: Doctor Holtroplaan 2
5652 XR Eindhoven
Telefoonnummer: 0800 0301
Website: www.eon.nl

2.2/10 - (6 stemmen)

Plaats een reactie