Nuon

Nuon is een Nederlandse energiemaatschappij die in 1994 is opgericht. Deze oprichting is ontstaan door een fusie tussen de bedrijven PEB Friesland en PGM met Nutsbedrijven in de Veluwe en Nutsbedrijven in het zuiden van Gelderland.
Een aantal jaren later, werd bovendien Energie Noord West toegevoegd. Dit bedrijf zorgde voor de energielevering en transport binnen Noord-Holland.

In 2009 is er veel gebeurd met het bedrijf Nuon. Op 30 juni 2009 werd Nuon namelijk zelfstandig onder de naam ‘’Nuon Energy N.V.’’.
En in 2009 werd Nuon voor slechts 49% overgenomen door het Zweedse bedrijf Vattenfall. Dit is een bedrijf die ook werkzaam is in de landen Duitsland en Polen.
Ook in België is Nuon werkzaam! Daar staat dit bedrijf bekend onder de naam Nuon Belgium.
In het jaar 2011 is Nuon Belgium echter overgenomen door een Italiaans energiebedrijf. Het betreft het bedrijf Eni.

Het hoofdkantoor van Nuon bevindt zich momenteel in Amsterdam. Er wordt door dit bedrijf gas en elektriciteit geleverd aan ruim 2,3 miljoen tevreden klanten. Daar zorgen tevens ruim 5800 medewerkers voor.

Nuon heeft een relatief grote klantenkring. Wilt u zich daar aan toevoegen, maar wilt u eerst meer informatie over de tarieven? Start hier dan gelijk met energievergelijken. U kunt hier een onafhankelijke energievergelijking maken van alle energieleveranciers.
Sluit Nuon volledig aan bij uw wensen? Dan kunt u hier ook gelijk overstappen!

Meer weten over Nuon? Hieronder is een overzicht waarneembaar van de contactgegevens van deze energieleverancier:
Adres: Spaklerweg 20
1096 BA Amsterdam
Telefoonnummer: 0900 0808
Website: www.nuon.nl

1/10 - (7 stemmen)

Plaats een reactie