Oxxio

Oxxio is een Nederlandse energieleverancier die groene stroom levert en is opgericht op 24 maart in 2000. Vroeger kon dit bedrijf in drie delen worden gesplitst. Het betreft de delen: Energiebedrijf.com, Durion en Evolta. Durion was tevens de onderleverancier van Energiebedrijf.com.
In het jaar 2005 is Oxxio overgenomen door Centrica. Dit is een Brits concern. Centrica staat ook wel bekend als het bedrijf dat in 2007 het failliete energiebedrijf Go Energy overnam.
Zes jaar later, in het jaar 2011 nam Eneco het bedrijf Oxxio over, maar Oxxio opereert wel zelfstandig onder Eneco.
Dit hoofdkantoor bevindt zich in Hilversum en dit bedrijf heeft tevens circa 200 medewerkers in dienst.

Het is tevens een feit dat Oxxio de eerste energieleverancier is die gebruik begon te maken van de slimme meter. Dit was in het jaar 2005 en momenteel zijn meerdere energieleveranciers bekend met dit handige product.
De slimme meter is erg handig, omdat de klant dagelijks via internet bij kan houden hoeveel energie er verbruikt is. Op deze wijze wordt de klant zich bewust van zijn eigen verbruik en kan er meer bespaard worden als dat nodig is.

Oxxio is bovendien een energieleverancier die diverse goede doelen steunt.
Een voorbeeld van een project waar Oxxio aan meewerkt, is Oxxio4kids. Dit project ondersteunt de organisatie Net4kids. Dit is een organisatie die ervoor zorgt dat er geld wordt gedoneerd aan een hostel in Kaduna Nigeria voor een generator. Dit is een machine die er voor zorgt dat er energie opgewekt kan worden.
Daarnaast zorgt dit goede doel voor stroomvoorzieningen van een kindervleugel van een ziekenhuis in Gambia.

Wilt u zeker weten of Oxxio aansluit bij uw wensen? Start dan hier met energie vergelijken. U kunt eenvoudig en onafhankelijk energie vergelijken van alle energieleveranciers.
Hoe? Door simpelweg op ‘’vergelijk energie’’ te klikken en binnen enkele minuten weet u welke energieleverancier het voordeligst is en het beste bij u past!

Meer weten over Oxxio? Neem dan contact op met deze energieleverancier met behulp van onderstaande contactgegevens:
Adres: Marathon 5
1213 PC Hilversum
Telefoonnummer: 0900 55 66 777
Website: www.oxxio.nl

1/10 - (6 stemmen)

Plaats een reactie