Grijze energie vergelijken

Alhoewel steeds meer aanbieders groene energie aanbieden, is er ook nog een ruim aanbod grijze energie. Langzamerhand raken de fossiele brandstoffen op, maar toch kun je nog grijze energie vergelijken. Houd er rekening mee dat deze variant minder milieuvriendelijk is en dat de schadelijke CO2-uitstoot kan zorgen voor veranderingen in het klimaatsysteem. Grijze energie vergelijken? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool. Je hoeft alleen nog maar je postcode en huisnummer in te vullen.

 

 

Wat is grijze stroom?

Met behulp van fossiele brandstoffen wordt er grijze stroom opgewekt. Tijdens dit proces komt er CO2 vrij en bovendien worden de voorraden steeds schaarser. Energiebedrijven kiezen er daarom ook steeds vaker voor om duurzame alternatieven aan te bieden. Zo wordt er gebruik gemaakt van waterkrachtcentrales en zonne-energie. Echter kan men nog niet helemaal over op duurzame stroom en wordt er daarom ook nog grijze energie aangeboden.

Aardgas uit Slochteren

Aardgas (ook wel: grijs gas), is een product dat men uit de bodem in Slochteren (Groningen) boort. Dit gas wordt gecombineerd met koolwaterstoffen en niet-koolwaterstoffen. Helaas zijn de voorraden in het Groningse plaatsje niet oneindig en begint ook dit langzamerhand op te raken. Vanwege de grote gaswinning heeft men in Groningen ook steeds vaker overlast. Er komen kleine of grote aardschokken, waardoor huizen deels verzakken of scheuren. De Nederlandse overheid heeft verscheidene mensen een nieuwe woning moeten aanbieden door de gaswinning. Men kiest er echter wel voor om door te gaan, want de overheid wil niet dat de rest van Nederland met koude voetjes komt te zitten tijdens de wintermaanden.

Waarom grijze energie vergelijken?

Schrik niet, maar nog steeds zo’n 90 procent van de opgewekte stroom is grijs. Grijze energie vergelijken gebeurt dus nog flink. Je kunt echter ook kiezen voor groene stroom. Dat is aanzienlijk beter voor het milieu. Aardgas blijft echter grijze stroom, omdat er nog geen goed alternatief voor is. Wel kun je kiezen voor CO2-neutraal gas. In principe blijft dat grijze stroom, maar er worden wel bomen geplant zodat deze de CO2 weer tot zich kunnen nemen.

Geld besparen

Als je gaat overstappen van energieleverancier, kun je veel geld besparen. Dat kan gemakkelijk oplopen tot wel honderden euro’s per jaar. Ook kunnen de voorwaarden beter zijn of biedt je nieuwe energieleverancier een veel betere service. De meeste mensen stappen echter over voor de geldbesparing.

Hoe kan ik overstappen?

Als je grijze energie vergelijken gaat, kun je ontzettend gemakkelijk overstappen. Nadat je je postcode en huisnummer hebt ingevuld, kun je gemakkelijk vergelijken. Je hoeft vervolgens ook alleen nog maar op de oranje knop te drukken en je kunt gemakkelijk en snel overstappen naar een andere energieleverancier. De goedkoopste energieleverancier staat standaard bovenaan. Ook staan er acties bij vermeld, waaronder cashbacks of een gratis artikel.

Hulp nodig bij grijze energie vergelijken?

Heb je nog hulp nodig bij grijze energie vergelijken? Geen nood, want onze klantenservice helpt je graag. We zijn doordeweeks bereikbaar van 09.00 tot 17.00 via het contactformulier op onze contactpagina. We helpen je graag met vrijblijvend en betrouwbaar advies op basis van jouw wensen en behoeften. Stap vandaag nog over en start direct met geld besparen!