Spoedaanvraag energie 24 uur

Spoedaanvraag energie binnen 24 uur geregeld hebben? Je kunt via verscheidene energiemaatschappijen een nieuw energiecontract afsluiten. Hiervoor kun je onze eenvoudige rekentool gebruiken, zodat je snel en gemakkelijk en kunt overstappen.


Word je gas en licht afgesloten?

Energiemaatschappijen kunnen je gas en licht afsluiten om verscheidene redenen. Dat kan bijvoorbeeld een betalingsachterstand zijn, maar het kan ook andere redenen hebben. Fraude of misbruik is een reden waarbij je energiecontract kan worden beëindigd. Bovendien kan ook je netbeheerder je gas en licht afsluiten, als er bijvoorbeeld geen energieleverancier bekend is op je woonadres. Ook bij gevaarlijke situaties kan het voorkomen dat je netbeheerder je gas en licht afsluit. Dat kan onder andere een gaslek zijn. Dat zal eerst gerepareerd moeten worden, voordat je weer aangesloten wordt.

Berichtgeving van je energiemaatschappij

Als je gas en licht wordt afgesloten door je energiemaatschappij, ontvang je hiervan een bericht. Als je de brief hebt ontvangen, heb je nog tien dagen gas en licht. Daarna wordt het stopgezet. Binnen deze tien dagen kun je nog tot een oplossing komen met je huidige energiemaatschappij. Is dat niet mogelijk? Dan kun je een spoedaanvraag energie 24 uur aanvragen. De voorkeur is echter altijd dat je het geschil oplost met je huidige leverancier. Je wordt namelijk als ‘risicoklant’ bestempeld bij de volgende maatschappij én dat heeft gevolgen. Eén van die gevolgen is namelijk dat je een waarborgsom moet betalen. Dat bedrag kan oplopen tot wel 1000 euro. Mocht je niet tevreden zijn over je huidige energiemaatschappij, is het raadzaam om toch eerst het geschil op te lossen. Vervolgens kun je altijd nog probleemloos overstappen, zonder een waarborgsom te betalen.

Waarborgsom bij spoedaanvraag energie 24 uur

Indien je een betalingsachterstand hebt bij je huidige leverancier, zal je een waarborgsom moeten betalen bij je volgende energieleverancier. Daarmee wil je nieuwe energiemaatschappij het risico beperken, als je de rekening niet kunt voldoen. De waarborgsom wordt dan gebruikt om de rekening vooralsnog te voldoen. Indien je je rekeningen netjes betaald, wordt de borgsom weer verrekend aan het einde van het jaar met de eindafrekening.

Verhuizing

Heb je geen betalingsachterstanden, maar vraag je een spoedaanvraag energie 24 uur aan voor een verhuizing? Dan hoef je geen waarborgsom te betalen. Het betreft namelijk geen betalingsachterstand en in dat geval ben je geen risicoklant voor je nieuwe energiemaatschappij. Je kunt in dit geval aangeven tijdens het afsluiten van je contract dat het een verhuizing betreft. Dan houdt je nieuwe energiemaatschappij daar rekening mee.

Een spoedaanvraag energie 24 uur is niet in alle gevallen nodig. Indien je op tijd aangeeft dat je gaat verhuizen, kun je het ook middels de ‘gewone’ weg aanvragen. Door op tijd actie te ondernemen, voorkom je dat je een spoedaanvraag hoeft in te dienen.

Energieleveranciers vergelijken

Wil je graag energieleveranciers vergelijken? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool. De vergelijkingstool wordt dagelijks ge-update en is altijd 100% actueel. Het werkt bovendien onafhankelijk en de goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Je kunt nog gebruik maken van de verschillende filters, zodat je alleen een overzicht krijgt met de energiemaatschappijen die bij jou passen. Wil je bijvoorbeeld alleen een grijze of groene energieleverancier? Selecteer die opties dan. Wil je alleen een contactduur van maximaal een jaar? Ook die opties kun je selecteren. Tevens kun je selecteren of je een vast of variabel energietarief wilt afsluiten. Over het algemeen is een vast energietarief de beste keuze. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Vul tot slot altijd je postcode en huisnummer in, zodat je ook alleen een overzicht krijgt met de energieleveranciers uit jouw regio.

Hulp nodig bij je spoedaanvraag energie 24 uur?

Heb je nog hulp nodig bij je spoedaanvraag energie 24 uur? Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. We geven altijd betrouwbaar en onafhankelijk advies op basis van je persoonlijke situatie.