Ben ik een kleinverbruiker energie?

Wanneer uw energieaansluiting niet meer is dan 3×80 Ampère dan wel. Is uw aansluiting groter dan wordt u aangemerkt als grootverbruiker energie. Een kleine blik op uw energiemeter in de meterkast kan u direct vertellen hoe groot uw aansluiting is. Ook worden deze gegevens vermeld op uw eindafrekening. Kunt u deze gegevens niet vinden? Dan kunt u ook nog uw netbeheerder vragen naar de grootte van uw aansluiting.

Verschil uitgelegd tussen kleinverbruiker en grootverbruiker

Waarom is er een verschil tussen kleinverbruikers en grootverbruikers energie? Het verschil zit hem vooral tussen particuliere en zakelijke duiding. Een grootverbruiker energie valt niet onder de Elektriciteitswet en een kleinverbruiker energie weer wel. Een kanttekening erbij is wel dat een kleinverbruiker energie ook zakelijk kan zijn. Denk hierbij aan een ZZP of klein bedrijf dat een bedrijf runt maar toch valt onder een kleinverbruiker energie.

Zakelijke verbruikers betalen meer voor energierekening

Grootverbruikers energie hebben ook meer energie nodig voor hun grote bedrijfspanden. Zij betalen ook een ander tarief dan kleinverbruikers energie dat doen.

5.5/10 - (2 stemmen)