Ik heb een dubbele meter maar wil een enkele meter

U kunt uw dubbeltarief om laten zetten naar het enkeltarief bij uw energieleverancier. Ook kunt u enkeltarieven vergelijken en daarvoor kiezen. Het dubbele tarief wordt niet veel meer gebruikt en is ook niet meer lonend tegenwoordig. Alleen wanneer u s’nachts echt gebruik maakt van stroom en u een middelgroot gezin heeft kan het nog lonen. Dus we zeggen hiermee niet dat het onvoordeliger is ten opzichte van het enkeltarief. Ook hangt het energietarief wat u nu betaalt daarvan af.

Overstappen naar enkele meter

Stel u stapt wel over naar een enkeltarief dan brengt uw energieleverancier uw netbeheerder daarvan op de hoogte, de netbeheerder zet dan de dubbele meter als het ware uit waardoor u gebruikmaakt van een enkele meter. Verhuist u naar een woning waar zich een dubbele meter bevind? Bekijk dan eerst of deze meter wel geactiveerd is. Daarvoor kunt u contact zoeken met uw regionale netbeheerder. Zij kunnen de dubbele meter activeren of deactiveren.

Dubbeltarief vergelijken op OverstappenEnergie.nl

De verschillen tussen dag en nachtstroom liggen momenteel op 2 tot 3 eurocent per kilowattuur, u kunt dus zelf beslissen of u nog gebruik wilt maken van het dubbele tarief. Wilt u er wel gebruik van blijven maken? Dan kunt u dubbele tarieven vergelijken van alle energieleveranciers om zodoende te kunnen overstappen naar de goedkoopste energieleverancier met het goedkoopste dubbeltarief.

Ik heb een dubbele meter maar wil een enkele meter
7.5 (75%) 4 votes