Ik heb een dubbele meter maar wil een enkele meter

U kunt uw dubbeltarief om laten zetten naar het enkeltarief bij uw energieleverancier. Ook kunt u enkeltarieven vergelijken en daarvoor kiezen. Het dubbele tarief wordt niet veel meer gebruikt en is ook niet meer lonend tegenwoordig. Alleen wanneer u s’nachts echt gebruik maakt van stroom en u een middelgroot gezin heeft kan het nog lonen. Dus we zeggen hiermee niet dat het onvoordeliger is ten opzichte van het enkeltarief. Ook hangt het energietarief wat u nu betaalt daarvan af.

Overstappen naar enkele meter

Stel u stapt wel over naar een enkeltarief dan brengt uw energieleverancier uw netbeheerder daarvan op de hoogte, de netbeheerder zet dan de dubbele meter als het ware uit waardoor u gebruikmaakt van een enkele meter. Verhuist u naar een woning waar zich een dubbele meter bevind? Bekijk dan eerst of deze meter wel geactiveerd is. Daarvoor kunt u contact zoeken met uw regionale netbeheerder. Zij kunnen de dubbele meter activeren of deactiveren.

Dubbeltarief vergelijken op OverstappenEnergie.nl

De verschillen tussen dag en nachtstroom liggen momenteel op 2 tot 3 eurocent per kilowattuur, u kunt dus zelf beslissen of u nog gebruik wilt maken van het dubbele tarief. Wilt u er wel gebruik van blijven maken? Dan kunt u dubbele tarieven vergelijken van alle energieleveranciers om zodoende te kunnen overstappen naar de goedkoopste energieleverancier met het goedkoopste dubbeltarief.

7.7/10 - (4 stemmen)