Kan ik energie vergelijken wanneer ik mijn verbruik niet weet?

Natuurlijk kunt u energie vergelijken wanneer u uw verbruik niet weet. Maar let dan wel op dat het hier om een geschat nieuw voorschotbedrag gaat wanneer u een goedkopere energieaanbieding voor u heeft. Globaal weet u dus dat u minder kunt gaan betalen maar hoeveel dat is weten we niet. U heeft uw energiecontract vast wel ergens liggen. Pak hem er maar eens bij en bekijk uw historische verbruik over de afgelopen 12 maanden.

Online energierekening bekijken

Tegenwoordig bieden energieleveranciers ook de optie om online de eindafrekening te kunnen bekijken. Handig en altijd bij de hand dus. Het beste is dus om altijd een exact verbruik in te voeren want dan kunt u tot op de cijfers precies berekenen hoeveel u kwijt bent bij de volgende energieleverancier. In onze energievergelijker hebben we uiteraard wel standaard verbruiken opgenomen dat begint bij:

  • Single 1500 kWh per jaar en 1000 m3 per jaar
  • Duo    2600 kWh per jaar en 1100 m3 per jaar
  • Gezin 3500 kWh per jaar en 1500 m3 per jaar
  • Middel groot gezin 4500 kWh per jaar en 1700 m3 per jaar
  • Groot gezin 5100 kWh per jaar en 1800 m3 per jaar

Ieder verbruik is anders

Zoals u ziet zijn er nog al verschillen in het verbruik en geldt hoe groter het gezin hoe hoger het verbruik, maar met ongeveer 17 mln inwoners is het verbruik niet te schatten en heeft het verbruik ook te maken met de hoeveelheid aan apparatuur dat stroom verbruikt en het douchegedrag en de mate waarin de cv word gebruikt. De schattingen komen meestal wel overeen maar gokken is nooit verstandig.

Vergelijken energie is altijd besparen

Het is ook voor u van belang dat u weet hoeveel u verbruikt want ook daar valt op te besparen. U kunt uw energiekosten terugdringen door niet klakkeloos energie te verbruiken.  U kunt dubbelop besparen dus: op uw energieverbruik en op uw energiekosten door te vergelijken. Goedkoopste energie vergelijken doet u op OverstappenEnergie.nl.

7/10 - (3 stemmen)