Energieleverancier verhuizen

Wilt u gaan verhuizen en denkt u aan overstappen naar een andere energieleverancier? Overstappenenergie.nl is er om u te helpen met overstappen naar een voordelige energieleverancier in uw regio. Wanneer u gaat verhuizen kunt u ervoor kiezen om bij uw huidige energiemaatschappij te blijven, of u stapt over naar een andere energiemaatschappij. U bent niets verplicht! Het is belangrijk dat u minstens vier weken voor de gestelde verhuisdatum doorgeeft aan uw energiebedrijf dat u gaat verhuizen. Anders komt u wellicht zonder energie te zitten en dat wilt u niet met al die werkzaamheden.

Meterstanden tijdig opsturen

Wanneer u uw verhuisdatum heeft doorgegeven ontvangt u een meterstanden formulier, hierop vermeld u uw meterstanden deze stuurt u vervolgens weer op naar uw energiebedrijf en dan stuurt uw energiebedrijf u een eindafrekening voor het verbruik. Het energiebedrijf is verplicht dit binnen 8 weken retour te zenden.

Doe dit het liefst wel op tijd, want u wilt voorkomen dat er een schatting van uw verbruik word gemaakt. Dit valt meestal niet in uw voordeel. Tevens kunt u aan de hand van uw eindafrekening bekijken of de meterstanden overeenkomen met wat u ingevuld heeft. Dit is ook ter verduidelijking naar de nieuwe bewoner die na u uw oude huis gaat bewonen. Zo voorkomt u onduidelijkheden in wie wat heeft verbruikt na de verhuizing.

5.5/10 - (2 stemmen)