Ik wil overstappen, maar ik heb stadsverwarming

Als u gebruik maakt van stadsverwarming, ook wel blok verwarming, dan maakt u gezamenlijk met meerdere appartementen (bijvoorbeeld een flat) gebruik van hetzelfde warmtenet. Als u gebruik maakt van stadsverwarming, dan betaalt u de energiekosten voor gas meestal aan de woningbouwvereniging. Deze heeft dan zelf een energieleverancier uitgekozen waar iedereen gas van afneemt.

Bijzondere omstandigheden

Als u gebruik maakt van stadsverwarming, dan kunt u niet veranderen van Gasleverancier. U kunt alleen kiezen voor een andere stroomleverancier (elektriciteit). Alleen in bijzondere gevallen kunt u alsnog gas afnemen van een gasleverancier, dat kan bijvoorbeeld zijn om cultuur. Bijvoorbeeld als u niet elektrisch mag koken vanwege uw geloofsovertuiging.

Hoger stroomverbruik dan normaal

Mensen met stadsverwarming hebben meestal een hoger stroomverbruik omdat er geen gas beschikbaar is. Het is dus niet raar als u een veel hoger stroomverbruik heeft dan het gemiddelde stroomverbruik per Nederlands huishouden wat nu staat op 3500kwh.

Overstappen en besparen op energie

Wilt u weten of u kunt besparen op uw stroom? Maak dan een onafhankelijke vergelijking en vergelijk uw tarieven met andere energieleveranciers. u ziet dan snel over u kunt overstappen naar een andere energieleverancier en zodoende kunt besparen op uw energierekening. Wij maken het u daarbij heel gemakkelijk door een gratis overstapservice aan te bieden.

1/10 - (5 stemmen)