Krijg ik een slimme meter bij het overstappen?

Bij sommige energieleveranciers kunt u een slimme meter ontvangen wanneer u een overstap maakt naar hun bedrijf dat zijn onder andere:

  • Nederlandse Energie Maatschappij
  • Essent
  • Nuon
  • Oxxio

Verschillende slimme thermostaten te verkrijgen

Zo kunt u ook kiezen voor een slimme thermostaat zoals de Toon van Eneco, Anna word bij een contract van de Nederlandse Energie Maatschappij geboden en de E-Manager is er van de Nuon. Een slimme thermostaat kan zich aanpassen aan uw verbruik in stroom en gas zodat u meteen inzicht krijgt in uw energieverbruik. Aan de hand van de thermostaat kunt u flink wat besparen op uw energiekosten.

Slimme meter word ook door uw netbeheerder geplaatst

De slimme meter word tevens door uw netbeheerder geplaatst en zij doen dit gratis als u maar geduld heeft. De netbeheerders zullen in stappen de slimme meters gaan plaatsen bij alle huishoudens. In dit geval kunt u het beste de slimme meter afwachten want wanneer u één krijgt via uw energieleverancier dan moet u een klein bedrag per maand betalen. Bij Eneco betaalt u bijvoorbeeld €3,50 per maand. Ook wanneer u geen klant wenst te worden van Eneco kunt u de Toon bestellen voor €275.

Houdt energieverbruik in de hand met slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kan heel handig zijn waar het uw energie en gasverbruik betreft. Zo kunt u uw rookmelder aansluiten op de Toon en wanneer uw rookmelder afgaat dan krijgt u daarvan melding op uw telefoon. Stijgt uw energieverbruik ineens? De Toon meldt het u zodat u meteen het apparaat kunt opsporen die hiervoor verantwoordelijk is.

Welke thermostaat kiest u?

De Nest is ook zo’n voorbeeld: de thermostaat onthoud uw temperatuur en kan de temperatuur lager zetten wanneer u niet thuis bent. Stel u bent vergeten uw thermostaat uit te zetten dan kunt u met de Nest uw thermostaat op afstand lager zetten of uitzetten. De E-thermostaat is ook een product van Essent en gaat een stapje verder: deze is voorzien van een bewegingssensor en wanneer u niet thuis bent schakelt deze thermostaat zich vanzelf uit.

Verschil tussen slimme meter en slimme thermostaat

De slimme meter werkt natuurlijk wel anders dan de slimme thermostaat, want de slimme meter vervangt ten eerste uw huidige elektriciteit en gasmeter. Ze meten het energieverbruik en gasverbruik maar het verschil is dat u niet meer zelf de meterstanden hoeft door te geven. Ook kunt u eenvoudiger uw eigen verbruik online inzien waardoor u sneller start met energie besparen. Een slimme thermostaat vervangt dus niet uw meters voor elektriciteit en gas.

Geduld is een schone zaak met de slimme meter

Het verstandigst is om uw beurt af te wachten waar het de slimme meter aangaat, in combinatie met de slimme meter kunt u een energie manager aansluiten waardoor u net zo goed kunt starten met energie besparen. Overstappen energie bespaart u ook veel energie en geld. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct over op OverstappenEnergie.nl.

5.5/10 - (2 stemmen)