Meterstanden gekregen en zijn onjuist wat moet ik nu?

Heeft u uw meterstanden ontvangen en zijn ze niet juist? Zoek dan meteen contact met uw energieleverancier om dit recht te zetten. Veel mensen staan er niet bij stil maar een goede tip is om iedere maand even een foto te maken van de huidige meterstanden. U kunt in dat geval ook meteen berekenen hoeveel uw energieverbruik toegenomen is of juist gedaald. Het kan ook goed mogelijk zijn dat u een verzoek heeft ontvangen om de meterstanden door te geven en dat u dit vergeten bent.

Voorkom een ruwe schatting!

In dat geval maakt de energieleverancier een schatting over de voorgaande jaren van uw verbruik en houden ze deze aan. Geef dan zo snel mogelijk nog de meterstanden door om een fikse eindafrekening te voorkomen. Constateert u dat uw energieverbruik is toegenomen? Ga dan op zoek naar de oorzaak en pak deze oorzaak aan wanneer dit mogelijk is. Door ieder jaar over te stappen bespaart u al snel een groot bedrag wat kan oplopen tot gemiddeld €400.

Zoek naar de hoogste energie welkomstkorting

Veel mensen pluizen ieder jaar weer door alle welkomstkortingen om een zo goedkoop mogelijk energiecontract te kunnen bedingen. Ook u kunt daar bij horen door proactief te starten met besparen en te vergelijken. Dus proactief uw meterstanden bijhouden is het eerste waar u mee kunt beginnen. Houdt de regie over uw energieverbruik en temper uw kosten zoveel mogelijk.

7/10 - (3 stemmen)