Moet ik kiezen voor groene energie of grijze energie?

Deze keuze ligt natuurlijk bij u zelf maar het kiezen voor groene energie is uiteraard beter voor uw milieu en tegenwoordig net zo goed voor uw portemonnee. Groene energie is verkrijgbaar tegen dezelfde tarieven als voor grijze energie dus daar hoeft u het niet om te laten. Groene energie wordt geproduceerd uit onze onuitputtelijke energiebronnen. Onuitputtelijke bronnen zijn de zon, de wind, water en biomassa en tasten het milieu nagenoeg niet aan. Veel energiebedrijven bieden al windenergie aan met een goedkoop welkomsttarief.

Groene energie aanbiedingen volop

Zonne-energie wordt op een kleinere schaal aanboden maar is ook verkrijgbaar, meestal komt zonne-energie voor in een mix, dus dat betekent dat de energieleverancier zijn groene energie verkrijgt uit verschillende duurzame energiebronnen. U kunt de herkomst bekijken van uw groene energieproduct door op Energielabel te klikken, hier vindt u het exacte percentage per duurzame energiebron.

Grijze energie vervuilt onze leefomgeving

Grijze energie was de afgelopen jaren spotgoedkoop omdat energiebedrijven er minder voor hoefden te betalen qua kostprijs. Maar met alle nieuwe wetsvoorstellen en het sluiten van de kolencentrales word grijze energie straks overbodig en is het moeilijker verkrijgbaar. Energiebedrijven maken geen winst meer door hun kolencentrales grijze energie te laten produceren. Grijze energie zorgt namelijk ook voor een verhoogde CO2 uitstoot wat ons milieu vervuilt.

Groene energie vervangt straks grijze energie

Ga maar eens na: Miljoenen huishoudens die gebruik maken van grijze energie! Wat denkt u dat dat doet met het milieu en de enorme broeikasgassen die de lucht in gaan? Dan zijn wij van mening dat u dus beter kunt kiezen voor groene energie! Want we willen niet over een tientallen jaren zitten met enorme smog waardoor het ademen steeds moeilijker word. Kijk maar eens naar een groot land zoals China daar lopen vele inwoners zelfs met maskers voor de mond op. De gezondheidsproblemen die CO2 veroorzaakt zijn ernstig van longproblemen tot ademhalingsproblemen enzovoort. Ook krijgt onze flora en fauna hier een ontzettende dreun van.

Groene energie vergelijken op OverstappenEnergie.nl

Start de vergelijker op en vink groene energie aan en u kunt op OverstappenEnergie.nl alle groene energieleveranciers met elkaar vergelijken. De goedkoopste groene energie aanbieding staat bovenaan en er is veel keuze, kies daarom voor een gezond en schoon milieu en stap over naar een groene energieleverancier.

7/10 - (3 stemmen)